VEȘTI TERIBILE DIN INTERIORUL CLUBULUI CFR CLUJ

Distribuie pe:

Focarul de coronavirus de la CFR Cluj continuă să crească, iar antrenorul campioanei României, Dan Petrescu, n-a scăpat. Sursele Telekom Sport au aflat că Dan Petrescu prezintă simptome, după ce a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, și a fost internat la o clinică privată, la fel ca toți ceilalți jucători ai campioanei României. Imediat după confirmarea rezultatului antrenorului de 52 de ani, alte cazuri au fost depistate în lotul CFR-ului, iar acum 18 jucători ai ardelenilor sunt infectați cu COVID-19, însă toți sunt asimptomatici. Dan Petrescu și fotbaliștii depistați pozitiv au fost internați la o clinică privată pentru a nu intra în contact cu familiile lor și pentru a nu contribui la răspândirea virusului. Dan Petrescu a fost depistat și el pozitiv cu noul coronavirus. Antrenorul campioanei României va fi internat acum pentru cel puțin 48 de ore. După ce Bălgrădean, Petrila și Golofca au primit și ei vestea că sunt infectați cu COVID-19, la doar o zi distanță, cei trei jucători au fost anunțați că au primit rezultate negative la testele efectuate. Astfel, cu Dan Petrescu, numărul celor infectați cu noul coronavirus, din lotul campioanei României, a ajuns la zece: Cristi Manea (fundaș), Grzegorz Sandomierski (portar), Adrian Păun (mijlocaș), Damjan Djokovic (mijlocaș), Cristian Moldovan (antrenor cu portarii), Costin Curelea (antrenor secund), Cristian Dragotă (preparator fizic), Bogdan Aldea (preparator fizic), Radu Pralea (kinetoterapeut), Dan Petrescu (antrenor principal). Alexandru Păun a fost primul caz. Au urmat portarul Sandomierski, secundul Curelea, Damjan Djokovic, preparatorul fizic Cristian Dragotă și antrenorul cu portarii Cristian Moldovan, toate aceste cazuri fiind anunțate înaintea meciului cu FCSB, care, ulterior, a fost amânat.

 

ROMÂNUL TEMPESTINI SE DUELEAZĂ CU SOLBERG ÎN CAMPIONATUL EUROPEAN DE RALIURI

Pilotul clujean Simone Tempestini își face debutul în acest weekend în prima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc la Roma. Campionul național en-titre va avea o misiune extrem de importantă în capitala Italiei, acolo unde s-au înscris echipaje cu nu mai puțin de 46 de modele R5. Printre cei care vor mai lua startul în prima etapă din acest an se va număra și norvegianul Oliver Solberg (Volkswagen Polo GTI R5), fiul legendarului Petter Solberg. De asemenea, italianul Giandomenico Basso, dublu campion european, va lua startul în Rally di Roma Capitale 2020. Rusul Alexey Lukyanuk, la rândul său campion european de raliuri în 2018, s-a înscris la etapa care are un total de 90 de echipaje de top de pe întreg continentul. De asemenea, irlandezul Craig Breen, campionul WRC Academy, se numără printre favoriți la câștigarea trofeului de la Roma. Simone Tempestini și Sergiu Itu formează singurul echipaj care reprezintă România în competiția continentală, urmând să concureze pe o Skoda Fabia R5. Cei doi au ajuns la Roma cu moralul ridicat, în weekend obținând o nouă victorie în Campionatul Național de Raliuri Betano, la Raliul Brașovului și Harghitei. La ultima lor participare la etapa europeană din Italia, Tempestini și Itu au terminat pe locul 5 la general. Cei doi sunt eligibili și pentru divizia dedicată juniorilor din raliu (sub 27 de ani), ambii având 25 de ani. “Cu siguranță, în acest an vrem să luăm și titlul la juniori în Campionatul European de Raliuri. Ar fi o premieră pentru România. Ne gândim și la mai mult, însă totul va depinde și de bugetul pe care îl vom putea avea pe parcursul acestui sezon”, a declarat Marco Tempestini, managerul Napoca Rally Academy și totodată tatăl lui Simone Tempestini. Prima probă specială se va desfășura sâmbătă, raliul din Roma având un total de 15 probe, cu un total de 197 de kilometri de concurs. Acestora li se adaugă alți aproximativ 800 de kilometri intermediari, între probe, acolo unde însă orice întârziere reprezintă penalizări.

 

STAGIU DE PREGĂTIRE PENTRU ROMÂNIA U21 LA MOGOȘOAIA

În perioada 3-5 august 2020, selecționerul reprezentativei de fotbal Under 21 a României, Adrian Mutu, a decis să organizeze un stagiu de pregătire la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, unde e programat și un meci amical cu Farul Constanța. Reunirea va avea loc la Mogoșoaia, luni, 3 august, unde cei 23 de jucători vor rămâne sub comanda lui Adrian Mutu pentru 3 zile, până pe 5 august, când e programată partida de pregătire cu Farul Constanța. Lotul convocat pentru această acțiune: portari - Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Popa (FC Rapid 1923); fundași - Radu Boboc, Virgil Ghiță (ambii Viitorul), Denis Haruț, Andrei Chindriș (ambii FC Botoșani), Alexandru Pașcanu (FC Voluntari), Constantin Dima (Astra), Mihai Velisar (Gaz Metan), Raul Opruț (Hermannstadt); mijlocași - Marius Marin (Pisa, Italia), Vlad Dragomir (Perugia, Italia), Olimpiu Moruțan, Darius Olaru (ambii FCSB), Andrei Ciobanu, Carlo Casap (ambii Viitorul), Alexandru Mățan (FC Voluntari), George Cîmpanu (FC Botoșani); atacanți - Dennis Man, Florinel Coman, Adrian Petre (toți FCSB), George Ganea (FC Viitorul). Federația Română de Fotbal monitorizează evoluția COVID-19 la nivel național și, în cazul în care situația o va impune, acțiunea ar putea fi reprogramată sau chiar anulată. Preliminariile pentru EURO 2021 se vor disputa în septembrie, octombrie și noiembrie 2020. Cele nouă câștigătoare ale grupelor, precum și cele mai bune cinci locuri doi, se vor alătura gazdelor Ungaria și Slovenia la EURO. Meciurile din cele patru grupe ale competiției se vor desfășura între 24 și 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai - 6 iunie 2021. Inițial, sistemul de calificare includea un play-off între 8 formații clasate pe locul secund în preliminarii, cu cele 9 câștigătoare ale grupelor și cel mai bun loc doi calificate direct la turneul final. Naționala U21 a României ocupă locul secund în grupa 8. Campania de calificare se va încheia acum în luna noiembrie 2020, pe teren propriu, contra Danemarcei, liderul actual al grupei. Partida trebuia să se dispute în luna martie, însă UEFA a reprogramat-o.

 

AU FOST ALEȘI CEI MAI BUNI HANDBALIȘTI AI LUMII

Federația Internațională de Handbal (IHF) a anunțat numele celor mai valoroși handbaliști ai lumii în anul 2019. La masculin, premiul a revenit portarului danez Niklas Landin Jacobsen (31 de ani), legitimat la formația germană THW Kiel. În 2019, Jacobsen a cucerit Campionatul Mondial cu Danemarca și Cupa EHF cu THW Kiel. Este primul astfel de trofeu câștigat de handbalistul ce a mai jucat la GOG, Bjerringbro-Silkeborg și Rhein-Neckar Lowen, până să ajungă la Kiel în 2015. La feminin, cea mai bună handbalistă a lumii a fost desemnată norvegianca Stine Bredal Oftedal (28 de ani), de la ETO Gyor. În 2019, Oftedal a fost o piesă importantă în campania formației din Ungaria de a-și apăra trofeul Ligii Campionilor, jucătoarea fiind inclusă în echipa sezonului. La Campionatul Mondial, Oftedal a ajuns cu Norvegia până-n faza semifinalelor, unde a fost una dintre cele mai bune pasatoare a turneului. Pentru Oftedal este primul trofeu de acest gen câștigat. Lider incontestabil este Cristina Neagu, cea care a câștigat acest premiu în patru rânduri. Cel mai bun antrenor al lumii a fost ales Emmanuel Mayonnade, antrenor al formației franceze Metz, dar și la naționala Olandei.

 

ȘASE ECHIPE ROMÂNEȘTI ÎN NOUA EHF EUROPEAN LEAGUE

Federația Europeană de Handbal a dat publicității echipele înscrise în viitoarea ediție a nou-înființatei EHF European League, a doua competiție ca valoare la nivel de cluburi. La feminin, România va avea trei reprezentante, Minaur Baia Mare urmând să intre în competiție direct în faza grupelor, alături de Herning-Ikast Handbold, Siofok KC și Lada Togliatti. Celelalte 30 de echipe vor disputa două tururi preliminare. În primul tur preliminar vor evolua 12 echipe, printre care și Dunărea Brăila. În cel de-al doilea tur preliminar vor juca, alături de cele 6 calificate din primul tur, alte 18 echipe, printre care se numără și SCM Gloria Buzău. Primele jocuri din primul tur preliminar vor avea loc pe 10/11 octombrie. În competiția masculină, Dinamo București va juca direct în faza grupelor, situație în care se regăsesc alte 11 echipe. Și aici vor fi două tururi preliminare: primul va reuni 30 de echipe, printre ele numărându-se HC Dobrogea Sud Constanța și Potaissa Turda. Celor 15 calificate li se vor alătura, în turul al doilea preliminar, alte 9 echipe. Lucru foarte important, primele meciuri ale primului tur preliminar se vor disputa pe 29/30 august, existând riscul ca echipele românești să nu aibă la activ niciun meci disputat până atunci, după cum se mișcă lucrurile la noi vizavi de handbal! Tragerea la sorți a partidelor din EHF European League va avea loc pe 28 iulie, la Viena.

Lasă un comentariu