NADIA COMĂNECI, ION ȚIRIAC, GHEORGHE HAGI ȘI SIMONA HALEP, MESAJ PENTRU ROMÂNI ÎN TIMPUL PANDEMIEI!

Distribuie pe:

Nadia Comăneci, Ion Țiriac, Gheorghe Hagi și Simona Halep, patru dintre cei mai mari sportivi ai României, au vorbit despre coronavirus. Cum a fost, cum e și cum va fi. Cei patru fantastici au discutat, pe larg, la Observator, despre cum au trăit fiecare dintre ei această perioadă diferită și ciudată, cauzată de pandemie. La final, toți au avut același îndemn pentru fiecare dintre noi: să purtăm masca de protecție, pentru binele nostru și al celor din jur.

Nadia Comăneci, prin video conferință din SUA: “Să facem un hashtag să ducem infectările spre zero”

“Vă salut, cu drag, sunt în Oklahoma, vizavi de sala de gimnastică și, de fapt, aici sunt în făbricuța care produce costume de gimnastică și, de curând, măști! A fost un șoc total în martie, când s-au închis toate, în afară de farmacii și alimentare. Nu am știut ce să facem, nu am avut niciun fel de informație. Ne-am uitat pe lista business-urilor esențiale care sunt deschise și am aflat că noi, deoarece suntem un club privat și suntem proprietari, avem voie să mergem și să curățam această sală de gimnastică. Plecam de acasă și veneam la sală. Deschideam sala, intram pe covorul de gimnastică, alergam puțin. Noi... adică eu, soțul meu și Dylan, deoarece era închis pentru public, noi măcar aveam un loc unde să ne ducem și de unde să venim. Eu nu port mască acum, pentru că vorbesc cu tine, dar, în sala de gimnastică, în afară de copiii care se antrenează, toți antrenorii sunt obligați să poarte mască. E singurul fel în care noi putem să ne continuăm, cât de cât, munca și viața în noul normal. În momentul de față, noi trebuia să plecăm spre Tokyo. Spre Olimpiadă. Și mă gândesc acum ce putem noi să facem... să creăm un soi de hashtag, de exemplu, #MaskOn sau #MascaPeFață, o competiție în care să angajăm fiecare oraș, fiecare țară și să vedem care este locul care va aduce acel număr de infectări spre zero”, a spus Zeița de la Montreal.

Ion Țiriac: “Djokovic a fost deplasat la cap și au luat-o toți”

“Noi suntem într-un al treilea război mondial. Fără arme, fără nimica. Tot Globul ăsta. Suferim toți din cauza unui microb. Eu, de 65 de ani, nu fac nimic în fiecare săptămână decât mă mut dintr-un loc în altul. Eu nu am dormit, cred, mai mult de 10 zile în același pat. Mie, treaba asta nu numai că îmi lipsește, dar, ca să ajung la ora 1 după ce-am terminat două treburi, patru telefoane, șapte-opt, și nu știu ce să fac până mâine dimineață, la 8, când trebuie să mănânc... asta mă lovește la cap. Djokovic a fost un pic deplasat la cap să adune 500 de oameni într-o discotecă și să stea până la 6 dimineața acolo.

Și-au luat-o toți. Eu, la Madrid, în momentul de față, dacă ar trebui să joc, ar trebui unul la trei. Adică, aici stă Vasilică, liber, liber, liber și mai stă Gheorghiță. (Hagi a intervenit: «Gheorghiță fiind eu, că eu sunt Gheorghe»). Adică e o treabă care e foarte, foarte greu de conceput. 60%, dacă porți masca, elimini riscul ca să contactezi boala. Dacă ai o mască și ai contactat boala, chiar fără să ai simptome... Că 50% din oameni contactează această boală fără să știe, fără simptome, dar de propagat o propagă. Purtând masca ai înjumătățit acest risc. Nu e numai pentru mine, care am o vârstă, și bineînțeles trebuie să mă păzesc puțin mai mult. E pentru cei din jur, nepoți, copii, părinți, bunici... Lumea asta, Globul ăsta, de cinci luni, nu mai produce. Doar folosește, consumă! Cât vom mai putea sta în felul ăsta? O să dureze, cel puțin, după părerea mea, 10 ani să recuperăm... Și să sperăm că destul de repede avem un antidot”, a opinat Țiriac.

Simona Halep: “Mi-e teamă și la turneele care vin”

“Am avut așa o teamă că nivelul n-o să mai fie la fel de bun ca înainte. Eu nu am stat niciodată mai mult de trei săptămâni pauză totală. De aceea, acum, în 3-4 luni, este un pic altfel. Nu știu la ce să mă aștept când o să revenim la turnee, la efortul zilnic pe care îl făceam, pentru că la meciurile oficiale este mult diferit față de antrenamentele

pe care noi le facem. Cred că a fost un pic de inconștiență în momentul acela, acolo la discotecă (n.r. - la Djokovici). Dacă se respectă regulile, cred că se pot face turnee, însă teama este și recunosc că mi-e puțin teamă și la turneele care vin”, a mărturisit Simona Halep.

Gheorghe Hagi: “Tu trebuie să ai grijă de tine. Ceilalți doar te sprijină”

“Ne-am antrenat așa cum ne-au zis cei care ne conduc. Am început cu 4 jucători, după aceea cu 7, după aia cu 10. Și acum încercăm, cât mai bine, pentru că nu o facem pentru nimeni, o facem pentru noi. Când faci un lucru, nu-l faci pentru vecinul. În primul rând, trebuie să ai grijă de tine. Eu asta le spun și jucătorilor. Prima dată, depinzi de tine, numai de tine. Tu trebuie să ai grijă de tine, în primul rând. Ceilalți doar te sprijină. Nu trebuie să complicăm lucrurile. Trebuie să le simplificăm!”, a concluzionat Gheorghe Hagi. La final, Nadia Comăneci, Ion Țiriac, Gheorghe Hagi și Simona Halep au avut același mesaj: “Purtați mască!”    

 

 

FCSB A CUCERIT CUPA ROMÂNIEI 2020!

Jucătorii de la FCSB au primit, miercuri seară, la Ploiești, trofeul de câștigători ai Cupei României. FCSB a câștigat Cupa României, primul trofeu după cinci ani, după ce a învins, miercuri, pe Stadionul Ilie Oană din Ploiești, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Sepsi Sfântu Gheorghe. Golul a fost marcat de Denis Man, în minutul 65, după o gravă eroare defensivă a adversarilor. Ei și-au pus singuri medaliile de câștigători la gât. Mai întâi, arbitrii și-au pus singuri medaliile la gât, iar jucătorul meciului a fost desemnat Dennis Man. Și jucătorii de la Sepsi și-au luat singuri medaliile și le-au pus la gât, dând pumnul cu oficialii FRF, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu. A urmat apoi premierea câștigătorilor, care la fel și-au luat medaliile singuri de pe un podium aranjat pe teren. Ei au stat la distanță pe podiumul aranjat pe arena Ilie Oană. FCSB a cucerit ultima dată trofeul, în 2015, an în care a reușit eventul. Acesta a fost primul meci al noului antrenor al FCSB, Anton Petrea, care l-a înlocuit pe Bogdan Argeș Vintilă.

 

S-AU STABILIT TOATE ECHIPELE ROMÂNEȘTI CARE VOR PARTICIPA ÎN CUPELE EUROPENE!

FCSB a câștigat Cupa României, după ce a învins pe Sepsi Sf. Gheorge, cu scorul de 1-0, în finala disputată pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești. “Roș-albaștrii” vor participa în Europa League, iar odată cu victoria lor știm care sunt cele patru reprezentante ale României în cupele europene. Astfel, Universitatea Craiova sau CFR Cluj vor evolua în Champions League. Lupta pentru titlu pare să meargă, până în ultima etapă, la meciul direct dintre cele două, iar campioana va juca în preliminariile celei mai importante competiții inter-cluburi. Învinsa va evolua în Europa League, acolo unde s-au mai calificat FCSB și FC Botoșani. Reamintim faptul că ocupanta locului trei din clasament, în acest moment, Astra Giurgiu, nu a primit licența de a evolua în Europa League. Toate echipele românești vor intra din turul 1 preliminar, atât în Europa League, cât și în Champions League, iar în prima rundă, Universitatea Craiova, CFR Cluj și FCSB vor fi capi de serie, indiferent de competiția în care vor evolua. FC Botoșani va fi outsider și în primul tur.

 

FCSB, LIDER ÎN CLASAMENTUL COEFIECIENȚILOR!

În clasamentul coeficienților, FCSB rămâne prima clasată din România. Echipa lui Gigi Becali a pierdut teren, în ultimii ani, în acest clasament, mai ales că echipa nu s-a calificat, în ultimii doi ani, în grupele Europa League, însă, încă trăiește de pe urma sezoanelor europene fructuoase. Clasamentul coeficienților UEFA al echipelor din România pentru sezonul 2020-2021: FCSB (locul 74 în Europa) - 20,500 puncte, CFR Cluj (locul 113 în Europa) - 12,500 puncte, Astra Giurgiu (locul 131 în Europa) - 9,500 puncte (fără nicio șansă de calificare în cupele europene în sezonul viitor), Viitorul (locul 194 în Europa) - 5,500 puncte (fără nicio șansă de calificare în cupele europene în sezonul viitor), U Craiova (locul 225 în Europa) - 5,000 puncte, FC Botoșani (locul 294 în Europa) - 0,500 de puncte. Coeficientul FCSB-ului îi permite să rămână cap de serie în toate cele patru tururi preliminare din Europa League, dacă echipa lui Toni Petrea va ajunge până acolo. Roș-albaștrii ar trebui să profite de această situație, pentru că încă o ratare a grupelor europene va afecta statutul de cap de serie al echipei.

 

JOCURILE OLIMPICE, ȘANSE MARI SĂ NU SE DISPUTE NICI ÎN 2021!

Dezvoltarea unui vaccin sau a unui tratament împotriva noului coronavirus va fi un element fundamental pentru a permite deschiderea, la 23 iulie 2021, la Tokyo, a Jocurilor Olimpice 2020, amânate cu un an, a declarat președintele Comitetului de organizare, Yoshiro Mori, informează AFP. “Prima condiție va fi dezvoltarea unui vaccin sau a unui medicament”, a spus Mori, într-un interviu acordat grupului audiovizual japonez NHK, difuzat miercuri. “Dacă situația continuă așa cum este în acest moment, nu vom putea organiza Jocurile”, a adăugat oficialul, care nu dorește să ia în considerare cel mai rău scenariu. “Nu-mi imaginez că situația din acest an poate continua anul viitor”, a adăugat el. Jocurile Olimpice 2020, care ar fi trebuit să înceapă vineri, au fost amânate pentru un an, în urma deciziei Comitetului Olimpic Internațional (CIO), luată în martie, în acord cu guvernul japonez, din cauza pandemiei de coronavirus. Această ediție a fost reprogramată începând din 23 iulie 2021. Yoshiro Mori exclude organizarea Jocurilor Olimpice cu porțile închise sau în prezența unui număr mic de spectatori. “Dacă se va dovedi singura alternativă, va trebui să ne gândim la menținerea sau nu a jocurilor”, a spus șeful comitetului de organizare, adăugând că “dacă se va întâmpla asta, ar putea fi luată în considerare anularea”. Japonia, una dintre țările cel mai puțin afectate de coronavirus, datorită unei politici de izolare foarte stricte, a înregistrat până în prezent mai puțin de 1.000 de decese din cauza coronavirusului, pentru aproape 27.000 de persoane infectate. Însă numărul cazurilor de persoane infectate a început să crească brusc, de la mijlocul lunii iulie, în orașul Tokyo și în zona sa metropolitană, care formează cea mai mare aglomerare urbană din lume, cu aproximativ 37 de milioane de locuitori.

 

 

Lasă un comentariu