FRUCTE ȘI LEGUME MOV: DE CE BOLI NE PROTEJEAZĂ

Distribuie pe:

1. Prune - se numără printre primele alimente purpurii la care se gândesc oamenii. Și cu cât mai multă culoare în fruct, cu atât mai mulți nutrienți.

2. Fructele de pădure - Afinele, murele, căpșunile, coacăzele negre și dudele au toate proprietăți similare. Vă pot crește puterea creierului și vă pot reconforta, potrivit unor studii. Oamenii de știință cred că antocianinele ajută celulele creierului să “vorbească” una cu cealaltă.

3. Cireșele roșii - pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la menținerea vaselor sanguine sănătoase și moi. Par să ajute la probleme comune, cum ar fi osteoartrita și guta. Mai pot ajuta la prevenirea cancerului, bolilor de inimă și diabetului.

4. Conopidă - Această legumă mov e bogată în fitonutrienți, vitamina C și minerale.

6. Morcovi mov - pot fi consumați fripți sau murați. Pe lângă antocianinele pe care le conțin, morcovii mov au beta-caroten și alte carotenoide găsite în morcovii portocalii care pot ajuta la stoparea cancerului și îmbunătățirea sistemului imunitar.

7. Varza roșie - varza murată are probiotice naturale care hrănesc bacteriile din intestine; acestea ajută organismul să lupte împotriva germenilor, să absoarbă substanțele nutritive, să alimenteze alimentele și chiar să controleze anxietatea.

8. Sfecla - culoarea vine de la un antioxidant numit betalain. Acești pigmenți roșii și galbeni mai pot fi găsiți în tulpini de rubarbă, precum și unele ciuperci. Se descompun mult mai ușor decât antocianinele atunci când le gătiți, așa că încercați mai degrabă să fierbeți decât să coaceți. Aceste legume sunt bune pentru inimă, creier și controlul zahărului din sânge.

(sursa - dcmedical.ro)

Lasă un comentariu