VACCINURI ÎMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS: “PROGRESE BUNE”, DAR MAI E DE AȘTEPTAT...

Distribuie pe:

Cercetătorii înregistrează “progrese bune” în dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19, unele dintre acestea au ajuns în ultimele faze de testare, dar prima lor utilizare nu poate fi așteptată decât la începutul anului 2021, a declarat miercuri un expert al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Organizația are în vedere asigurarea unei distribuții echitabile a vaccinurilor, dar, între timp, este esențial să suprimăm răspândirea virusului, întrucât zilnic, la nivel mondial, noi cazuri de infectare ating niveluri aproape record, a declarat Mike Ryan, șeful programului de urgență al OMS.

“Facem progrese bune”, a spus Ryan, menționând că mai multe vaccinuri sunt în faza a treia de testare și niciunul nu a eșuat din punct de vedere al siguranței sau al capacității de a genera un răspuns imun.

“Realist vorbind, vom vedea primele personae vaccinate în prima parte a anului viitor”, a declarat Ryan într-o conferință de presă.

Între timp, OMS se pregătește să asigure o distribuție echitabilă a viitoarelor vaccinuri, acces extins la ele, prin sprijinirea producției la scară largă, a adăugat Ryan.

“Și trebuie să fim corecți în acest sens, pentru că este vorba de un bun global. Vaccinurile pentru această pandemie nu sunt pentru bogați sau pentru săraci, sunt pentru toată lumea”, a spus el.

Guvernul SUA va plăti 1,95 miliarde de dolari pentru a achiziționa 100 de milioane de doze dintr-un vaccin COVID-19 dezvoltat de Pfizer Inc și BioNTech, dacă se va dovedi sigur și eficient, au transmis cele două companii.

De asemenea, Ryan a atenționat că școlile ar trebui redeschise doar în acele comunități în care transmiterea COVID-19 este sub control.

“Trebuie să facem tot posibilul pentru a-i aduce pe copiii noștri la școală, iar cel mai eficient lucru pe care îl putem face este să oprim boala în comunitatea noastră. Dacă boala este sub control, în comunitate, se pot deschide școlile”, a precizat Ryan. (sursa - Reuters)

Lasă un comentariu