LA UMFST “GEORGE EMIL PALADE” DIN TÂRGU-MUREȘ, S-A ÎNCHEIAT ÎNSCRIEREA ONLINE PENTRU ADMITERE

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș a scos la concurs, pentru anul universitar 2020-2021, 3.828 de locuri la buget și taxă la domeniile de licență, masterat și doctorat.

Zilele trecute s-a încheiat sesiunea de înscrieri online pentru admitere. “Astfel, prin intermediul portalului de înscriere online au fost încărcate 3.358 de dosare, dintre care 1.927 la programele de studii din domeniul Sănătate și 1.431 la programele de studii din domeniile Științe și Tehnologie. Cea mai mare concurență se înregistrează la programul de studii Medicină, limba română, unde s-au înscris 674 de candidați, în creștere față de anul trecut, când s-au înregistrat 531 de candidați.

La Medicină Militară s-au înscris 92 de candidați pe cele 15 locuri scoase la concurs.

La programul de studii Asistență Medicală Generală s-au înscris 295 de candidați, în creștere față de anul 2019, când s-au înregistrat 150 de candidați.  Aceeași creștere se observă la Balneofiziokinetoterapie și recuperare și la Nutriție și Dietetică.

Au beneficiat de interesul candidaților și programele de studii din domeniile Științe și Tehnologie: Inginerie Medicală, Informatică, Automatică și Informatică Aplicată, Drept, Științe economice și administrative”, precizează Compartimentul Relații Publice UMFST.

Conform reprezentanților universității, în 24 iulie s-au afișat rezultatele admiterii la programele de studii de licență de la Facultățile de Inginerie și Tehnologia Informației, Științe și Litere “Petru Maior” și Economie și Drept.

Examenul de admitere la programele Medicină, Medicină Dentară și Farmacie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș este programat on-site, în 26 iulie, începând cu ora 10, cu respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică și de protecție a candidaților.

Lasă un comentariu