CANCERUL, DEPISTAT CU 4 ANI ÎNAINTE SĂ APARĂ PRIMELE SIMPTOME

Distribuie pe:

Cercetătorii chinezi de la Universitatea din Beijing, citați de descopera.ro, susțin că un nou test de sânge poate depista cancerul cu patru ani înaintea primelor simptome.

“Testul de sânge non-invaziv, numit PanSeer, detectează cancerul la 95% dintre persoanele care nu au simptome, însă ulterior primesc un diagnostic în acest sens.

În studiul nostru am demonstrat că cinci tipuri de cancer pot fi depistate printr-un test de sânge bazat pe metilare ADN, cu patru ani înainte de diagnostic. Testul nu prezice cancerul, ci mai degrabă detectează excrescențele canceroase care nu provoacă simptome.

Astfel de teste, cunoscute sub numele de biopsii lichide, au devenit punctul central al multor cercetări, deoarece oferă o modalitate non-invazivă de a analiza pacienții.

Acesta nu este primul studiu care a raportat rezultate pozitive pentru depistarea timpurie a cancerului printr-un test de sânge. Cu toate acestea, cercetarea noastră este importantă, deoarece a demonstrat încă o dată că boala poate fi detectată înainte ca pacienții să prezinte orice simptome.

Rezultatele studiului au revelat că testul de sânge PanSeer a depistat cancerul la 88% dintre participanții care au fost deja diagnosticați și la 95% dintre participanții care nu au fost diagnosticați cu cancer, însă ulterior au continuat să dezvolte boala.

Totuși, studiul s-a bazat pe un număr mic de cazuri, iar testul nu poate identifica concret despre ce tip de cancer va fi vorba”, recunosc oamenii de știință chinezi.

Lasă un comentariu