MUNȚII URALI, ARȘI CU DEȘEURI CHIMICE!

Distribuie pe:

Procurorii ruși au demarat o anchetă cu privire la o scurgere toxică de la o mină, abandonată acum 16 ani, în munții Urali, după ce imagini din zonă au arătat un peisaj ars, în nuanțe de roșu și galben - scrie Reuters, citat de HotNews.ro.

“Oamenii legii din regiune au recunoscut că anchetează compania care ar fi trebuit să se ocupe de aceste scurgeri.

Până când a fost abandonată, în 2004, mina Levikhinsky a extras minereu de cupru în munții din regiunea Sverdlovsk, din munții Urali, la aproximativ 1.400 de kilometri de Moscova. În 1997, un accident a provocat inundarea minei, iar consecințele nu au fost pe deplin rezolvate, niciodată.

Acum, apa continuă să străbată mina, intră în reacție chimică aproape de suprafața pământului, iar acest lucru produce un amestec foarte acid, care intră în sursele locale de apă și colorează totul în roșu și galben.

Acidul sulfuric arde totul în zonă, arde pământul și copacii. Distruge stratul de suprafață și iarba. Peștii mor.

O analiză chimică a lichidului care curge din mină a fost făcută la comanda procurorului local, în 2010, iar aceasta a arătat o mare concentrație de poluanți în apă.

A fost realizat un rezervor special pentru a procesa fluidele din mină, dar localnicii spun că nu a fost bun, iar lichidul toxic a continuat să polueze resursele de apă și că tot acidul se duce în râu, unde orice formă de viață a dispărut”, scrie sursa citată. (L.P.)

Lasă un comentariu