LA TÂRGU-MUREȘ - ZIUA IMNULUI NAȚIONAL AL ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Instituția Prefectului - Județul Mureș, Garnizoana Târgu-Mureș, cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu-Mureș și al Consiliului Județean Mureș, a organizat ieri, 29 iulie, ceremonia publică de sărbătorire a Zilei imnului național al României.

Evenimentul, ce a avut loc în Piața Teatrului din Târgu-Mureș, a debutat, după instalarea dispozitivului militar și îndrumarea personalului participant la locurile stabilite, cu prezentarea onorului militar. Au urmat Salutul drapelului de luptă, trecerea în revistă a gărzii de onoare și salutul acesteia, Binecuvântare și rugăciune pentru poporul român, recital de poezie cu tematică adecvată / interpretarea unei melodii patriotice/populare. Prezentarea semnificației Zilei Imnului a fost făcută de Dragoș Burghelea, fost elev al Colegiului Național “Al. Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș, în prezent student al Facultății de Drept din cadrul Universității “Babes-Bolyai”, Cluj-Napoca.

Nu a lipsit, bineînțeles, nici intonarea Imnului Național, interpretat de Diana Marin, elevă a Colegiului Național “Unirea” din Târgu-Mureș, împreună cu o parte a Corului Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș.

La manifestare au fost prezenți Alexandru Cîmpeanu - vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, senatorul Ioan-Cristian Chirteș, deputatul Lavinia Cosma, colonel Boangăr Cristian, din partea comandamentului Garnizoanei Târgu-Mureș, precum și reprezentanți ai asociațiilor de veterani: Asociația cadrelor militare în rezervă și retragere și Asociația veteranilor de război - președinte, general-maior (retragere) Gheorghe POPA; Asociația Cultul Eroilor - colonel (retragere) Cocean Ioan; Clubul ofițerilor de tancuri “Mureșul” - colonel (retragere) Aurel BOCHIȘ; Asociația militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități din teatrele de operații - plutonier adjutant principal (rez.) Mihai ILAȘ.

În mesajul rostit, Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, spunea: “Deșteaptă-te române a fost intonat în momentele cruciale din istoria noastră. Chiar dacă în regimul comunist a fost interzis, Deșteaptă-te române a trăit în sufletele noastre. Sperăm, și avem suficiente argumente să credem, că și România trebuie să se înscrie pe traiectoria marilor națiuni și să facă din Deșteaptă-te române un imn care să dăinuie în veci. Cred că menirea unui imn național este aceea de a stârni sentimentul patriotic și, da, cred că Deșteaptă-te române o face pe deplin. Integrarea țării noastre între statele bătrânului continent obligă constant româna națiune să dea dovezi în lume. Apelul «Acum ori niciodată» ne îndeamnă într-o acțiune demnă și în luarea unor decizii ferme și poate de multe ori radicale. Așadar, să fim încrezători și să nu uităm, cu toții, că nu există viitor bun fără a avea grijă de prezent. La mulți ani!”

 

 

Lasă un comentariu