DESPRE CINISM, CU KLAUS IOHANNIS

Distribuie pe:

Sunt la birou și mă uit pe ordinul nr. 1321, din 22 iulie, emis de Ministerul Sănătății pentru aplicarea Legii 136/2020, cunoscută public drept “legea pandemiei”. Înainte să vă spun despre ticăloșiile conținute de acest ordin, aș vrea să trecem în revistă câteva momente întâmplate anul acesta, să decidem împreună dacă definesc corect noțiunea de “cinism”:

1. Anunți că este o simplă răceală ceea ce Organizația Mondială a Sănătății declara ca fiind pandemia de COVID.

2. Nu te interesează starea de sănătate a populației, ci singura ta preocupare este organizarea de alegeri anticipate care să aducă la putere partidul tău.

3. În plină pandemie, desemnezi un premier care dezertează atunci când își dă seama că va primi votul de învestitură al Parlamentului și, astfel, strică planul anticipatelor.

4. Stabilești limitări ale drepturilor fundamentale când declari stare de urgență, încălcând în mod grav Constituția, care spune fără dubiu că e nevoie de lege.

5. Ataci Curtea Constituțională atunci când îți spune că nu poți să sancționezi populația pe baza unei legi atât de incompetent scrise, încât nici pandemia nu poate acoperi prostia.

6. Nu sufli o vorbă despre guvernul PeNibiL care a lăsat românii neprotejați timp de 3 zile între starea de urgență și starea de alertă.

7. Ceri poporului să respecte regulile atunci când ai un premier fudul care se pozează când bea și fumează chiar în clădirea Guvernului.

8. Vii în fața românilor să le ceri să poarte mască, iar la Consiliul European încalci propria regulă și te ascunzi în spatele unui așa zis regulament care ți-ar fi permis să nu porți mască.

9. Vii în fața poporului și minți pur și simplu că legea pandemiei a stat săptămâni în Parlament. De fapt, legea scrisă pe genunchi de Guvern a fost dezbătută timp de 11 zile neîntrerupt de către Parlament pentru a scoate un act normativ aplicabil. O lege proastă nu protejează pe nimeni, o lege proastă pune în pericol pe toată lumea!

10. Dai vina pe români că refuză să stea arestați în spitale fără simptome, fără vină, iar medicii nu știu cu ce să-i trateze.

Revenind la ceea ce vă spuneam la început, ordinul respectiv obligă unitățile spitalicești să aresteze oamenii pentru 48 de ore împotriva art. 8 alin. 3 din legea care arată foarte clar că un om confirmat că are un agent patogen poate să rămână în spital doar pe durata investigațiilor. Acestea pot să fie doar de câteva ore, nu de două zile în mod obligatoriu.

Este cinic să cauți vinovați în curtea altora, în loc să ceri demisia Ministrului Sănătății care emite un ordin încălcând flagrant legea.

Dar, sigur, statul de drept nu e un principiu fundamental al funcționării unei Românii europene, ci doar un slogan electoral folosit în fața unor oameni care sunt buni doar să voteze, nu să-și ceară drepturile fundamentale.

 

Lasă un comentariu