ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII: „GUVERNELE POT INTERZICE PROTESTELE PE MOTIVE DE SĂNĂTATE PUBLICĂ!"

Distribuie pe:

În condițiile în care protestele care au loc în prezent, pe glob, riscă să devină focare de infecție cu Covid-19, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a decis că guvernele pot interzice aceste proteste, pe motive de sănătate publică.

„Guvernele au dreptul să restricționeze protestele și demonstrațiile, pe motive de sănătate publică, în mod rezonabil.

Convenția Internațională asupra Drepturilor Politice și Civile, semnată de 173 de țări, inclusiv Statele Unite ale Americii și China, a permis întotdeauna să fie puse restricții asupra protestelor pașnice, pe motive de sănătate publică, iar acest nou raport confirmă acest fapt.

Pentru protejarea sănătății publice, ar putea fi impuse, în mod excepțional, restricții, acolo unde există o epidemie de boală infecțioasă, iar astfel de adunări sunt periculoase.

Aceste restricții nu trebuie folosite discreționar, ci doar acolo unde situația epidemică face necesară folosirea lor. Motivația de limitare a răspândirii bolilor, nu trebuie folosită abuziv, ca pretext pentru a reduce la tăcere protestele și opoziția, însă această interpretare legală are ca intenție să stabilească regulile jocului, nu doar pentru protestatari, dar și pentru forțele de ordine.

În termeni mai generali, statele nu sunt îndreptățite și au o datorie să nu interzică, blocheze sau perturbe adunări publice, fără o justificare convinătoare.

Asupra problemei legate de purtarea măștii în Hong Kong, protestatarii fiind acuzați că folosesc măștile pentru a-și ascunde fețele și a comite ilegalități, motivând apoi situația epidemică, precizăm că protestatarii au dreptul să poarte mască, fără repercusiuni sau interpretări", se arată în raportul OMS, citat de DiGi24.ro.

 

Lasă un comentariu