NU ESTE DELOC RĂU DACĂ BEM APĂ ÎN TIMP CE MÂNCĂM!

Distribuie pe:

Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, susține că afirmația conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive este aberantă și fără suport științific.

„Stomacul nu are rol de digestie, la nivelul lui se secretă suc gastric acid care sterilizează alimentele. Deci, rolul lui este să omoare eventualii agenți patogeni, introduși în stomac odată cu mâncarea (conține acid clorhidric!).

Abia în intestin are loc digestia și absorția nutrienților și, culmea, este că alimentele sunt mai ușor de digerat atunci când sunt lichide. Deci ce se întâmplă cu apa în stomac? Dacă este băută pe burta goală, în unul, două minute părăsește stomacul, deci nu are cum să țină de foame.

Dacă este băută în timpul mesei, se amestecă cu alimentele solide și creează un fel de ciorbă, care mărește senzația de sațietate, ajută la umplerea mai rapidă a stomacului și încetinește viteza lui de golire.

Așadar, apa băută în timpul mesei are rolul să umple stomacul mai repede. Prin urmare, cea mai simplă dietă pentru slăbit este aceasta: o gură de mâncare, două guri de apă", a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Lasă un comentariu