CFR CLUJ ESTE PENTRU A TREIA OARĂ CONSECUTIV CAMPIOANA ROMÂNIEI!

Distribuie pe:

Formația CFR Cluj a câștigat al treilea titlu consecutiv de campioană a României la fotbal, al șaselea din istorie, luni seară, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 3-1 (1-1), echipa Universitatea Craiova, în ultima etapă a playoff-ului ediției 2019/2020 a Ligii I, meci disputat în sistem de finală. Partida s-a disputat ca o finală, ca urmare a unei decizii a Comitetului Executiv al FRF. Dacă după două reprize era egalitate, s-ar fi trecut la prelungiri și eventual la lovituri de departajare. CFR Cluj a mai câștigat titlul în 2008, 2010, 2012, 2018 și 2019.

 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE: SIMONA HALEP ESTE ÎNSCRISĂ LA US OPEN!

Simona Halep, locul 2 WTA, figurează ca înscrisă la US Open, al treilea grand slam al anului. Potrivit jurnalistei canadiene Stephanie Myles de la Open Court, Halep este înscrisă automat în turneu, în cazul în care nu declină pariciparea. Însă alte jucătoare, ca ucraineanca Elina Svitolina, locul 5 WTA, și sportiva canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 6 WTA, nu apar pe lista celor direct acceptate pe tabloul principal, ceea ce înseamnă că i-au anunțat pe organizatori că nu participă. Data limită pentru stabilirea jucătoarelor direct acceptate pe tabloul principal a fost luni. În urmă cu mai multe săptămâni, Halep a lăsat să se înțeleagă că nu intenționează să participe la US Open, din cauza protocolului sanitar strict al organizatorilor. Întrerupt de pandemia de coronavirus, circuitul feminin s-a reluat weekend-ul trecut, la Palermo, cu un turneu de categorie WTA Internațional. US Open ar trebui să se desfășoare la datele inițiale, 31 august - 13 septembrie, iar turneul de la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, programat inițial între 24 mai și 7 iunie, a fost amânat pentru 20 septembrie - 4 octombrie. Turneul de la Wimbledon, al treilea grand slam al anului, a fost anulat.

 

CE AR PRESUPUNE UN SISTEM CU 16 ECHIPE ÎN LIGA 1. RĂZVAN BURLEANU A ANUNȚAT CÂND SE VA LUA DECIZIA FINALĂ

Membrii Comitetului Executiv al FRF au discutat, luni, despre posibilitatea majorării numărului de echipe din Liga 1, la 16, din sezonul 2021/2022. Președintele federației, Răzvan Burleanu, a afirmat însă că este posibil ca acest sistem să fie implementat chiar din următorul an competițional dacă Liga Profesionistă de Fotbal îl va agrea, informează Agerpres. “Un alt subiect a fost legat de sistemul competițional de la nivelul Ligii 1. Acum 2 ani, FRF a propus LPF un nou sistem competițional, care presupune creșterea la 16 echipe, care introduce un meci de baraj între cea mai bună echipă a playout-ului și ultimul loc din playoff, pentru ultimul loc calificabil în cupele europene. Considerăm că acesta ar fi cel mai bun sistem al Ligii 1, care ar duce la creșterea veniturilor și a numărului de meciuri tari între echipele care participă în cupele europene. Un alt avantaj al acestui sistem este că am avea o utilizare mai bună a calendarului. A fost doar o dezbatere, nu a fost un subiect. Fiecare a avut posibilitatea să intervină, am avut și reacții pozitive. Nu este un sistem inventat de X, Y sau Z, ci este un sistem foarte bine documentat pentru care federația a lucrat cu UEFA. Noi, ca federație, considerăm că ai nevoie de cel puțin un an de zile să anunți un sistem competițional, ceea ce presupune că din punctul nostru de vedere, acest sistem ar trebui să intre în vigoare din sezonul 2021/2022. Dacă cluburile din Liga 1 împreună cu deținătorul de drepturi consideră că este un sistem competițional care poate fi implementat chiar de acum (n.r. - 2020/2021), vom discuta în viitoarea ședință de Comitet Executiv”, a declarat Burleanu.

Săptămâna viitoare se va decide dacă vom avea 16 echipe în Liga 1, din 2020/2021

În cazul în care cluburile din Liga 1 vor fi de acord cu acest nou sistem, este posibil ca el să fie luat în discuție spre a fi votat într-o nouă ședință a Comitetului Executiv al FRF de săptămâna viitoare. “Ceea ce avem nevoie în momentul de față este ca și cluburile de Liga 1 să discute între ele avantajele și dezavantajele acestui sistem competițional și dacă ei consideră că această modificare trebuie să se întâmple acum sau de la anul. Ne așteptăm ca și săptămâna viitoare să avem un Comitet Executiv în care, în funcție de ceea ce se va discuta la LPF, vom pune pe ordinea de zi un asemenea sistem competițional”, a mai spus președintele federației.

 

SUPER TRANSFERURI PREGĂTITE ȘI TRASEU INFERNAL PENTRU CFR PÂNĂ ÎN GRUPELE CHAMPIONS LEAGUE. DUMINICĂ AFLĂM PRIMA ADVERSARĂ

CFR Cluj este campioana României pentru a treia oară consecutiv și va evolua, în sezonul 2020/2021, în turul I preliminar din UEFA Champions League. Trupa lui Dan Petrescu țintește super transferuri în tentativa de a ajunge în grupele UCL: Nicolae Stanciu și Mario Balotelli. CFR Cluj trebuie să se grăbească în privința achizițiilor - pe 18 sau 19 august va juca în turul I preliminar, din Champions League. Cu un coeficient de 12,500, CFR Cluj se va afla în urna capilor de serie la tragerea la sorți a turului I preliminar din UEFA Champions League, care va avea loc duminică, 9 august. Posibilii adversari ai CFR-ului și coeficienții: Fola Esch (Luxemburg) - 4,750, Djurgardens (Suedia) - 4,550, Buducnost Podgorica (Muntenegru) - 4,250, Flora Tallinn (Estonia) - 4,000, Dinamo Brest (Belarus) - 3,775, Riga FC (Letonia) - 3,500, Connah's Quay Nomads (Țara Galilor) - 3,250, Europa FC (Gibraltar) - 2,750, KI Klaksvik (Insulele Feroe) - 2,750, NK Celje (Slovenia) - 2,600, Ararat-Armenia (Armenia) - 2,500, KuPS Kuopio (Finlanda) - 2,500, KR Reykjavik (Islanda) - 2,500, Sileks Kratovo (Macedonia de Nord) - 1,475, KF Tirana (Albania) - 1,475, Floriana (Malta) - 1,150, o echipă venită din turul calificărilor - Linfield Belfast (Irlanda de Nord), FC Drita (Kosovo), Inter Club d'Escaldes (Andorra) sau Tre Fiori (San Marino).

Posibilele adversare pentru CFR Cluj, în turul II preliminar din UEFA Champions League

Lucrurile încep să se complice apoi pentru campioana României. Dacă se va califica în turul II preliminar din UEFA Champions League, CFR Cluj nu va mai fi cap de serie și, dacă se respectă calculele hârtiei, va avea unul dintre următorii adversari: Celtic (Scoția) - 34,000, Dinamo Zagreb (Croația) - 33,500, FK Astana (Kazahstan) - 29,000, Ludogorets Razgrad (Bulgaria) - 26,000, Young Boys (Elveția) - 25,500, Steaua Roșie Belgrad (Serbia) - 22,750, Qarabag (Azerbaidjan) - 21,000, Legia Varșovia (Polonia) - 17,000, Maccabi Tel-Aviv (Israel) - 16,500, Molde FK (Norvegia) - 15,000.

Posibilele adversare pentru CFR Cluj, în turul III preliminar din UEFA Champions League

În turul III preliminar, CFR ar fi din nou în urna non-capilor de serie și ar putea întâlni, pe ruta campioanelor, pe lângă echipele venite din turul II, formații precum: Olympiacos Pireu (Grecia) - 43,000, Slavia Praga (Cehia) - 27,000.

Posibilele adversare pentru CFR Cluj, în playoff-ul UEFA Champions League

În playoff-ul UEFA Champions League, pe ruta campioanelor, se știu deja două echipe care vor fi în urna capilor de serie, deci posibile adversare ale grupării din Gruia: Ajax (Olanda) - 69,500 și FC Salzburg (Austria) - 53,500.

 

RĂZVAN BURLEANU SUSȚINE SISTEMUL CU 16 ECHIPE ÎN LIGA 1

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat în mai multe rânduri că FRF este de acord cu mărirea numărului de echipe din Liga 1, de la 14 la 16, dacă Liga Profesionistă de Fotbal va propune acest lucru. Burleanu a menționat că un sistem playoff/playout cu 16 echipe, rezultat în urma unei analize efectuate de o firmă specializată din Olanda, ar aduce mai multe beneficii cluburilor, singurul dezavantaj fiind faptul că banii din drepturile TV se vor împărți la 16 și nu la 14, ca în prezent. Oficialul FRF nu a detaliat modalitatea de creștere a numărului de echipe la 16, dar s-au vehiculat informații potrivit cărora nicio formație din Liga 1 nu ar mai retrograda direct la finalul ediției 2019-2020. Astfel, s-a speculat că vor promova direct în Liga 1 primele două echipe din Liga a 2-a, iar cea de pe locul 3 va disputa un baraj cu ultima clasată din primul eșalon.

 

Lasă un comentariu