UNIREA UNGHENI A FĂCUT PRIMUL PAS SPRE LIGA 3!

Distribuie pe:

În acest week-end au debutat partidele de baraj în urma cărora vom afla noile echipe din Liga 3 la fotbal în sezonul 2020/21. Sâmbătă, 1 august, în etapa inaugurală din Regiunea 3 - Grupa A, echipa mureșeană Unirea Ungheni s-a impus pe Stadionul Tineretului (Brașov) cu scorul de 2-0 (0-0) în fața formației ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe II (CV). Miercuri, 5 august, se va disputa partida CS Măgura Cisnădie (SB) - ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe II (CV), iar duminică, 9 august, echipa CS Unirea Ungheni 2018 (MS) va întâlni formația CS Măgura Cisnădie (SB). Ambele partide se vor disputa tot pe Stadionul Tineretului din Brașov.

 

ANDREA HERCZEG DEBUTEAZĂ CU GOL LA NOUA ECHIPĂ!

După pauza competițională forțată prilejuită la nivel mondial, Andrea Herczeg, jucătoarea de origine ludușeană a echipei naționale, a semnat un nou contract cu echipa ungară Haladas Viktoria FC, după ce în sezonul precedent a evoluat sub culorile echipei St. Mihaly Szeged. Sportiva manageriată de Kocsis Eduard a debutat sub tricoul noii sale echipe de club (n.r. Haladas Viktoria FC) din minutul 65 al confruntării amicale cu echipa slovacă TJ Spartak Myjava, reușind să marcheze golul victoriei noii sale echipe. Această informație a fost confirmată și pe pagina de socializare a noului club la care va evolua mureșeanca noastră și care contactată ne-a declarat că “a oscilat între campionatul Ungariei și al Italiei

până în ultima secundă. Voiam să schimb «aerul» și să-mi testez forțele într-un campionat în care n-am avut ocazia să evoluez până acum. Din păcate, această pandemie a stopat transferul din punct de vedere financiar și al condițiilor, astfel că am decis să mai rămân un sezon în campionatul maghiar, dar la o echipă cu obiective mai mărețe”. Andrea Herczeg ne-a dezvăluit și care sunt așteptările sale de la următorul sezon: “Cu echipa avem un obiectiv clar, clasarea între primele 4 și un parcurs cât mai lung în Cupa Ungariei. Personal, îmi doresc să mă autodepășesc și să contribui cât mai mult la realizările echipei. Îmi doresc să putem juca toate meciurile din sezon și să nu mai fie amânări sau întreruperi din cauza pandemiei”. De precizat ar fi faptul că la actuala echipă a jucătoarei Andrea Herczeg, sub pregătirea antrenorului Szabados Gyõrgy, mai evoluază și Brigitta Gõdér alături de care a evoluat și la echipa ASA Târgu-Mureș. Noua ediție de campionat în Ungaria va debuta pe data de 15 august.

 

UTA ȘI FC ARGEȘ REVIN, DUPĂ MAI BINE DE UN DECENIU, ÎN LIGA 1

Liga 2 de fotbal a avut parte de un final palpitant, situația la vârf fiind stabilită în ultima etapă și la ultima fază a play-off-ului de promovare. Duminică, ultimele 3 meciuri din acest sezon s-au disputat de la aceeași oră. Și-au stabilit campioana, echipele promovate și reprezentanta Ligii 2 la baraj. Rezultatele din ultima etapă: Campionii FC Argeș - UTA Arad 1-1, Fotbal Club Rapid - Turris-Oltul 1-1, CS Mioveni - FC Petrolul 1-2. Clasamentul final: 1. UTA Arad - 30 de puncte, 2. Campionii FC Argeș (27), 3. CS Mioveni (27), 4. Turris-Oltul (26), 5. FC Petrolul (25), 6. Fotbal Club Rapid (25). UTA Arad a câștigat Liga 2 și, la finalul partidei de la Pitești, jucătorii și staff-ul au primit trofeul acordat campioanei. FC Argeș va merge direct în prima divizie, iar CS Mioveni a revenit pe o poziție care îi va permite să evolueze la baraj.

 

LEWIS HAMILTON A CÂȘTIGAT PENTRU A ȘAPTEA OARĂ GP-UL DE F1 AL MARII BRITANII

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat, duminică, pe circuitul de la Silverstone, Grand Prix-ul de Formula 1 al Marii Britanii, a patra etapă a Campionatului Mondial de F1. Hamilton a trecut linia de sosire cu pană. Pentru britanic este al șaptelea succes la Silverstone și al treilea consecutiv din actualul sezon de F1. Pe locul doi s-a clasat Max Verstappen (Red Bull Racing), iar pe trei a terminat Charles Leclerc (Ferrari). Top 10 este completat de Daniel Ricciardo (Renault), Lando Norris (McLaren), Esteban Ocon (Renault), Pierre Gasly (AlphaTauri), Alexander Albon (Red Bull Racing), Lance Stroll (Racing Point) și Sebastian Vettel (Ferrari). Etapa următoare, 70th Anniversary Grand Prix, se va desfășura în 9 august, tot la Silverstone.

 

MODIFICĂRI ÎN LOTUL ROMÂNIA U21 PENTRU STAGIUL DE PREGĂTIRE DE LA BUFTEA!

Selecționerul Adrian Mutu a efectuat câteva modificări în lotul de fotbal convocat pentru stagiul de pregătire de la Buftea, a anunțat, duminică, FRF. Astfel, Constantin Dima, Andrei Rațiu și Vlad Dragomir nu vor mai fi prezenți, în locul lor fiind chemați Tudor Băluță (Brighton) și Alexandru Vodă (FC Hermannstadt). Lotul convocat: portari - David Duțu (Turris-Oltul Turnu Măgurele), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Popa (FC Rapid 1923); fundași - Denis Haruț, Andrei Chindriș (ambii FC Botoșani), Virgil Ghiță (Viitorul), Alexandru Pașcanu (FC Voluntari), Mihai Velisar (Gaz Metan), Raul Opruț, Alexandru Vodă (ambii Hermannstadt); mijlocași - Marius Marin (Pisa, Italia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Valentin Costache, Claudiu Petrila, Cătălin Itu (toți CFR Cluj), Andrei Ciobanu, Carlo Casap (ambii Viitorul), Alexandru Mățan (FC Voluntari), George Cîmpanu (FC Botoșani), Tudor Băluță (Brighton); atacanți - Jovan Markovic (Academica Clinceni), George Ganea (FC Viitorul). Programat inițial să aibă loc la Mogoșoaia, cantonamentul selecționatei U21 se va desfășura la CNF Buftea, în perioada 4-6 august, iar meciul amical cu Farul Constanța se va disputa pe 6 august. Decizia a fost luată după ce hotelul de la Mogoșoaia a intrat în carantină pentru 14 zile.

 

CAMPIONATUL MONDIAL DE MOTOGP SE VA DESFĂȘURA NUMAI ÎN EUROPA!

Campionatul Mondial de MotoGP se va desfășura numai în Europa, în acest an, după ce cursele din Malaysia, Argentina și Thailanda au fost anulate, din cauza pandemiei de coronavirus, informează lequipe.fr. În schimb, o nouă cursă europeană va fi anunțată la 10 august, grand prix care va încheia sezonul, la 22 noiembrie, la o săptămână după o cursă la Valencia. Astfel, sezonul 2020, din care s-au desfășurat două etape, ambele la Jerez, în Spania, va avea 14 grand prix-uri. Programul mai prevede curse la Brno (Cehia, 9 august), două grand-prix-uri la Spielberg (Austria, 16 și 23 august), două la Misano (Italia, 13 și 20 septembrie), la Barcelona (Spania, 27 septembrie), la Le Mans (Franța, 11 octombrie), alte două pe circuitul din Aragon (Spania, 18 și 25 octombrie) și alte două la Valencia (tot Spania, 8 și 15 noiembrie). Marele Premiu al Qatarului, prima etapă a Campionatului Mondial de MotoGP, programat la 8 martie, pe circuitul Losail, a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Totuși, cursele de Moto2 și Moto3, clasele “anticameră”, au avut loc, dar apoi, cea de MotoGP nu s-a mai desfășurat.

 

SERGIO PEREZ A RATAT MARELE PREMIU DE FORMULA 1 DE LA SILVERSTONE

Sergio Perez nu a putut concura în Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii după ce a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus. Pilotul de la Racing Point intrase deja în izolare după ce un prim test a fost neconcludent. La următorul test a fost însă confirmat faptul că este infectat cu COVID-19. “Perez a intrat în carantină conform protocolului și va continua procedurile stabilite de autorități pentru a retricționa acest incident”, se arată într-un comunicat emis de Formula 1. Este pentru prima oară când un pilot de Formula 1 este depistat pozitiv. Cei de la Racing Point au luat măsuri și pentru a izola membrii staff-ului care au fost în contact cu Sergio Perez. Pilotul mexican, aflat pe locul 6 în ierarhia generală, a fost înlocuit de una dintre rezerve.

 

 

Lasă un comentariu