“ÎN CURSUL ACESTEI SĂPTĂMÂNI AR TREBUI FINALIZATĂ ANALIZA PRIVIND MAJORAREA PUNCTULUI DE PENSIE”

Distribuie pe:

Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni că, în cursul acestei săptămâni, ar urma să fie finalizată analiza privind majorarea punctului de pensie.

“Obiectivul Guvernului pe care îl conduc este să majoreze pensiile, dar această majorare se va face pe baza unor analize extrem de serioase. Este vorba de raportul privind starea economiei și a bugetului, raportul la șase luni care trebuie prezentat de Ministerul Finanțelor, în conformitate cu legea responsabilității fiscal-bugetare. De asemenea, al doilea element de analiză îl reprezintă prognozele pe care le vor face pe de-o parte Comisia de prognoză, care este în subordinea Guvernului, pe de altă parte, prognozele privind evoluția economiei care sunt formulate de instituții internaționale. (...) În funcție de aceste evoluții vom stabili care este procentul cu care vom face majorarea. (...) Ne dorim creșterea pensiilor, dar această creștere să poată să fie susținută nu numai în anul acesta, dar și în anii următori”, a afirmat Orban, la sediul PNL.

 

A FOST CONSTITUIT BIROUL ELECTORAL CENTRAL

Biroul Electoral Central pentru alegerile locale programate pe 27 septembrie a fost constituit sâmbătă, a anunțat Autoritatea Electorală Permanentă.

Potrivit unui comunicat al AEP, din Biroul Electoral Central pentru alegerea autorităților administrației publice locale din anul 2020 fac parte președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, și vicepreședinții instituției, Zsombor Vajda și Marian Muhuleț, reprezentanți ai partidelor politice care au ca membri cel puțin 7 senatori sau 10 deputați sau care au obținut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior, precum și reprezentantul grupului minorităților naționale din Camera Deputaților.

Astfel, membrii Biroului Electoral Central sunt: judecători - George Bogdan Florescu (președinte), Valentin Horia Șelaru (locțiitor președinte), Andreia Liana Constanda, Mirela Vișan, Iulia Manuela Cîrnu, Lavinia Valeria Lefterache, Virginia Filipescu; din partea AEP - Constantin-Florin Mitulețu-Buică (președinte), Marian Muhuleț (vicepreședinte), Zsombor Vajda (vicepreședinte); reprezentanții partidelor politice - Petruța Ulmeanu (PSD), Andreea-Mihaela Miu (PNL), Mihai Alexandru Badea (USR), Dóra-Emese Szilagyi (UDMR), Valentin-Olivian Trofin (Pro România), Eliza Ene Corbeanu (PMP), Daniela Călin (ALDE), Ivan Truțer (Grupul minorităților naționale), conform http://locale2020.bec.ro.

AEP mai precizează, în comunicat, că în ședința BEC de sâmbătă a fost adoptată Hotărârea nr. 1/01.08.2020 privind termenele prevăzute de Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, pentru alegerile locale din acest an.

 

Lasă un comentariu