ATENȚIE, AU APĂRUT PRIMELE CAZURI DE ARSURI SOLARE! ȘAPTE REGULI SIMPLE PENTRU CEI CE VOR SĂ SE BRONZEZE FĂRĂ RISCURI

Distribuie pe:

1. Expunerea la soare trebuie făcută progresiv, în cicluri de 20 de minute, câte 5 minute pentru fiecare parte a corpului, evitând intervalul orar 10-16.

2. Dacă sunteți la piscină sau la mare e bine de știu că apa amplifică efectul radiațiilor solare, iar senzația de confort termic nu vă protejează de arsuri.

3. Aplicați în mod repetat loțiunile de plajă pentru a asigura un ecran protector. Formula ,,este bine puțin mai mult decât ar trebui” este cea care vă asigură că veți beneficia de factorul de protecție care este menționat pe etichetă.

4. Puteți utiliza geluri sau spray-uri, iar dacă aveți tenul gras căutați formule noncomedogenice. Verificați factorul de protecție solară, menționat pe ambalaj (SPF protection factor), ce trebuie să fie cu atât mai mare cu cât pielea e mai deschisă la culoare și intensitatea expunerii la radiațiile solare mai mare. Persoanele cu piele sensibilă trebuie să folosească în primele zile de expunere creme de fotoprotecție cu SPF minim 50, putând apoi trece la un indice mai mic, respectiv 25.

5. Soluțiile vor fi aplicate cu 30 de minute înainte de expunerea la soare pentru a asigura pătrunderea optimă în piele și la fiecare ieșire din apă. Produsele rezistente la apă sau transpirație asigură în apă o protecție de minim 40 de minute pentru radiațiile ultraviolete, iar dacă sunt aplicate corect, durata protecției ajunge și până la 80 de minute.

6. Beți 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă sau sucuri naturale de fructe sau ceaiuri călduțe (soc, mușețel, urzici), neașteptând apariția senzației de sete, adică un pahar la 15-20 minute. Evitați băuturile ce conțin cofeină (cafea, ceai, cola) sau zahăr (sucurile carbogazoase) în cantitate mare întrucât sunt diuretice - vă deshidrateaza și vă transformă într-o potențială victimă a caniculei.

7. Prezentarea tardivă la spital sau tratamentele improvizate în arsuri, precum aplicarea de iaurt, ulei, sare, miere pot complica evoluția și se pot solda cu sechele de ordin estetic.

Lasă un comentariu