GUVERNUL - “AVOCATUL” PEDOFILILOR?

Distribuie pe:

Invocând, printre altele, principiul egalității de șanse și jurisprudența Curții Europene, Guvernul a atacat la CCR legea care prevede pedepse sporite pentru pedofili, adoptată la 30 iunie a.c. Actul normativ prevede, pe lângă creșterea pedepselor cu închisoarea de până la 12 ani pentru pedofilie, și eliminarea prescripției pentru această infracțiune.

În sesizarea făcută de Executiv la Curtea Constituțională se arată că eliminarea prescripției este discriminatorie față de alte fapte similare, cum ar fi tortura, trădarea, corupția, nerespectarea regimului armelor și munițiilor ș.a.

Potrivit textului de lege adoptat la 30 iunie, “raportul sexual oral sau anal cu o persoană, săvârșit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-și exprima voința sau profitând de această stare, se pedepsește cu închisoarea de la 5 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”.

De asemenea, este prevăzută pedeapsa cu închisoarea de la 7 la 12 ani și interzicerea exercitării unor drepturi atunci când: “fapta a fost comisă de către un membru de familie sau de către o persoană care conviețuiește cu victima; fapta a avut ca urmare vătămarea corporală sau a pus în pericol viața victimei în orice alt mod. Pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani și interzicerea exercitării unor drepturi atunci când faptele au fost comise față de un minor sau de către o persoană care a mai comis anterior o infracțiune contra libertății și integrității sexuale asupra unui minor, o infracțiune de pornografie infantilă sau proxenetism asupra unui minor.”

Reprezentanții opoziției au criticat dur decizia Executivului de a ataca la CCR legea în cauză, apreciind că Guvernul este “avocatul pedofililor”: “Cum să numești altfel decât decădere morală preocuparea actualului Guvern de a apăra drepturile celor care comit agresiuni sexuale asupra minorilor? Cum să califici altfel decât complice moral al pedofililor un Guvern care investește energie și, de data aceasta, pricepere, în a căuta argumente împotriva așa zisei discriminări a celor care distrug destine și chiar curmă vieți? Ca părinte, sunt revoltată că astfel de agresori - iar cel mai zguduitor caz este cel de la Caracal - nu plătesc pe măsura faptelor! Am convingerea că pedepsele aplicate acum pentru fapte atât de grave, cum sunt violurile și maltratarea sexuală a minorilor, sunt încă blânde pentru agresori. Din păcate, numărul mare al violurilor și agresiunilor sexuale este o dovadă”, a scris, pe contul ei de facebook, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Și liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a afirmat că Guvernul este apărătorul pedofililor, violatorilor și prădătorilor sexuali din cauza faptul că Executivul a atacat la Curtea Constituțională “legea votată de Parlament prin care aceste bestii ar fi putrezit în închisoare”. El a precizat că este abominabil că Guvernul nu a dublat alocațiile pentru copii, însă “îi apără cu înverșunare pe cei care distrug vieți de copii”.

Asociațiile de părinți, reprezentanți ai fundațiilor și ONG-urilor care apără drepturile copiilor, membri ai societății civile se pronunță categoric împotriva recentului demers al Executivului, considerându-l “aberant” și contraproductiv.

Lasă un comentariu