SCAPĂ DE TOXINE, CU FRUCTE ȘI CU LEGUME DE TOAMNĂ!

Distribuie pe:

Oferta bogată de legume și de fructe reprezintă ocazia perfectă de a urma o cură de detoxifiere. Specialiștii spun că în acest fel îți întărești apărarea naturală a organismului în fața „cohortelor" de virusuri care ne atacă în sezonul rece.

Vitaminele și mineralele provenite din surse naturale sunt esențiale pentru a scăpa de toxinele acumulate în organism, pentru un plus de energie și pentru a-ți pregăti organismul pentru zilele reci de iarnă. De aceea, toamna este indicat să profiți de varietatea mare de crudități și să le incluzi în dieta zilnică. Ține cont de faptul că, înainte de a urma o dietă de detoxifiere, este bine să faci un consult medical pentru a te asigura că nu suferi de o afecțiune cronică, de tipul diabetului sau afecțiunilor cardiace.

Crudități multicolore, zilnic

Curele de detoxifiere trebuie însoțite și de adoptarea unei alimentații sănătoase, pe durate lungi de timp. Iar baza unei astfel de diete sunt vegetalele, consumate, pe cât posibil, în stare crudă și necurățate de coajă, dar și în salate, în ciorbe sau în tocănițe. Specialiștii recomandă: să se consume zilnic cinci porții de legume și de fructe, de diverse culori. Astfel, poți alege vinete, dovlecei, ardei, conopidă, varză, praz, morcovi, țelină, fasole verde, roșii sau cartofi. Aceste legume sunt surse excelente de vitamine și de minerale, cum ar fi: vitamina A, complexul de vitamine B, vitaminele C și E, zinc, seleniu și magneziu, în plus, ele conțin cantități mari de fibre, stimulând digestia și contribuind la reducerea nivelului de colesterol. De aceea, mai ales persoanele care suferă de afecțiuni cronice, ar trebui să includă astfel de legume în dieta lor zilnică. De asemenea, încearcă să mănânci, în fiecare zi, cel puțin o porție de fructe, precum struguri, prune, mere, pere, gutui sau citrice. Acestea se consumă numai între mese. În plus, alimentația trebuie să includă și cereale, pâine integrală, orez brun, produse lactate degresate și carne slabă de pui sau de pește. Încearcă să faci 30 de minute de mișcare moderată, zilnic.

Cure exclusive, pe termen scurt

Adițional alimentației specifice, cu fructe și cu legume de sezon, poți face și cure de purificare a organismului, care pot presupune consumul unui singur tip de aliment. Astfel, cura cu struguri constă în consumul unui kilogram-două de struguri pe zi, cantitatea trebuind să fie împărțită în trei mese. Pe același principiu se bazează și cura cu mere, precum și cea cu prune. Ține cont de faptul că aceste diete nu se urmează mai mult de trei zile pe săptămână, putând fi reluate timp de 3-4 săptămâni. De asemenea, pe parcursul curelor trebuie să te odihnești suficient și să bei cel puțin opt pahare de lichide pe zi.

Detoxifiere pe sortimente

Poți urma curele de detoxifiere și consumând fructe și legume separate pe culori, timp de una-două zile pe săptămână. Astfel, poți mânca numai crudități de culoare verde (praz, varză, dovlecei, broccoli, fasole verde, mere și struguri albi), roșie (mere, roșii și gogoșari) sau mov (vinete, sfeclă, varză și struguri).

 

Lasă un comentariu