ORBAN: PENSIA MINIMĂ VA CREȘTE CU UN PROCENT SIMILAR PE CARE ÎL VOM DECIDE PENTRU MAJORAREA PUNCTULUI DE PENSIE

Distribuie pe:

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că decizia privind procentul de creștere a pensiilor va fi luată în această săptămână, precizând că și pensia minimă va fi majorată cu un procent similar punctului de pensie.

Orban a afirmat, întrebat în legătură cu procentul de majorare a pensiilor, că decizia va fi luată “cu siguranță în cursul acestei săptămâni” și urmează să o facă publică.

“Am avut această discuție ca să fie majorată și pensia minimă cu procentul cu care se majorează punctul de pensie, această discuție am avut-o și pot să vă spun că și pensia socială sau pensia minimă va crește cu un procent similar pe care îl vom decide pentru creșterea punctului de pensie”, a spus premierul.

El a menționat că sumele majorate vor fi cuprinse cu siguranță în buget. “Cu siguranță vom finanța, din moment ce am luat o astfel de decizie, am luat decizia astfel încât să putem să finanțăm orice cheltuială care este cuprinsă în buget”, a adăugat Orban.

 

ORBAN: RECTIFICAREA BUGETARĂ VA FI ADOPTATĂ ÎN CURSUL ACESTEI SĂPTĂMÂNI

Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunțat luni că în această săptămână va fi adoptată rectificarea bugetară.

“Rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni. Ministerul Finanțelor a finalizat raportul privind starea economică și bugetară. Chiar astăzi, împreună cu domnul ministru al Finanțelor, o să mai purtăm discuții cu miniștri, ordonatorii principali de credite privitor la rectificarea bugetară. Din solicitările pe care le avem sunt solicitări pertinente de creștere a alocărilor bugetare pe zona investițiilor, în infrastructura de transport - sunt solicitări la Ministerul Transporturilor, investițiilor județene și locale - aici este vorba de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. De asemenea, vom aloca sume suplimentare în domeniul sănătății, în domeniul educației și în domeniul agriculturii pentru că este necesară o majorare a bugetului Ministerului Agriculturii pentru plata despăgubirilor către fermierii ale căror ferme au fost afectate de secetă și mai sunt câteva măsuri în care avem ca obiectiv creșterea bugetului”, a spus Orban, la sediul PNL.

El a subliniat că situația este una în care constrângerile bugetare sunt foarte mari și că o să se analizeze cu foarte mare seriozitate fiecare obiectiv de investiții și fiecare solicitare de creștere a bugetului.

Ludovic Orban a mai arătat că încă nu s-a luat o decizie legată de ce ministere vor pierde la rectificarea bugetară.

 

PAȘCAN SOLICITĂ RĂSPUNSURI DE LA MINISTRUL MUNCII PE TEMA ACORDĂRII STIMULENTULUI DE RISC PENTRU ASISTENȚA SOCIALĂ

Președintele executiv al PMP, deputatul Marius Pașcan, i-a adresat, luni, ministrului Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, o interpelare pe tema acordării stimulentului de risc pentru personalul care lucrează în asistență socială, în condițiile în care factorii decidenți “nu au procedat” la punerea în plată a acestui drept, “la mai bine de două luni” de la încetarea stării de urgență.

“Pentru a preveni adâncirea crizei în care se află sistemul de asistență socială din județul Mureș și din întreaga țară și a nu se ajunge la tensiuni sociale de o amploare fără precedent, întrebările la care aștept răspuns sunt: De ce nu este pus în plată stimulentul de risc pentru personalul din domeniul asistenței sociale și comunitare și când se va asigura plata acestuia? De ce nu sunt plătite orele suplimentare pentru personalul din domeniul asistenței sociale și comunitare și când se va asigura plata acestora?”, scrie Pașcan pe Facebook.

Potrivit acestuia, “la mai bine” de două luni de la încetarea stării de urgență, factorii decidenți “nu au procedat” la punerea în plată a acestui drept, neexistând la acest moment o dată concretă oferită pentru plata stimulentului de risc.

“Mai mult decât atât, constatăm imposibilitatea plății muncii suplimentare a angajaților serviciilor sociale”, susține liderul PMP.

 

 

 

Lasă un comentariu