CÂNTEC, JOC ȘI VOIE BUNĂ

Distribuie pe:

Ansamblul Artistic Profesionist “Mureșul” din Târgu-Mureș a susținut joi, 6 august 2020, în Cetatea Medievală, un spectacol de zile mari, dedicat Praznicului Schimbării la Față a Domnului.

Spectacolul, dedicat acestei sărbători a creștinității ortodoxe și greco-catolice, a început printr-un cuvânt a celei care este și solistă de muzică populară al acestui ansamblu, Maria Sântean Faghiura, care spunea: “Ne bucurăm că suntem alături de dumneavoastră în această seară”, și a dorit celor prezenți vizionare plăcută.

Apoi, prezentatoarea acestui program a chemat pe scenă grupul de dansatori care au prezentat o suită de jocuri din Beica-Mureș. Au urmat solistele de muzică populară ale ansamblului: Maria Neag, Maria Sântean Faghiura, Dorina Grand, Dorina Oprea și Leontina Pop. Solistele au interpretat cântece din zonele folclorice din care provin.

Au urmat jocuri țigănești din Sâncraiu de Mureș, iar apoi o suită de jocuri populare din Maramureș.

Întreg spectacolul de joi seara a fost organizat și gândit de directorul adjunct al ansamblului, Teodor Țogorean, iar coregrafia i-a aparținut lui Florin Cerghedi.

Aprecieri se cuvine să adresăm și orchestrei dirijată de maestrul Bambo Zoltán, care a acompaniat atât soliștii de muzică populară, cât și formațiile de jocuri populare.

Conducerea Ansamblul Artistic Profesionist “Mureșul” aduce, și pe această cale, mulțumiri pentru sprijinul acordat pentru ca spectacolul să fie apreciat de spectatori.

Întreg spectacolul de joi seara din “Cetatea Medievală” s-a bucurat de aplauze atât pentru soliștii de muzică populară și dansatori, cât și pentru orchestra de muzică populară.

Lasă un comentariu