CÂT NE COSTĂ MUTATUL ÎNTR-O LOCUINȚĂ NOUĂ

Distribuie pe:

După ce cumpărăm o casă sau un apartament nou, încă nu scăpăm de cheltuieli, mai ales dacă locuința trebuie mobilată sau, poate, chiar renovată, pentru ca aceasta să devină un cămin.

Site-ul specializat în imobiliare calculatortaxefideliacasa.ro a făcut calculul costurilor pentru mutatul într-un apartament în valoare de 70 de mii de euro și îl împărtășește și celor interesați.

În sufragerie - Avem nevoie de câteva piese de mobilier: o canapea, care poate ajunge la 1.600 de lei, o bibliotecă, o comodă, un televizor și, poate, un fotoliu. Doar acestea ajung să coste peste 5.700 de lei, dacă alegem produsele cu prețuri medii.

În bucătărie - O nouă încăpere, bucătăria, alte cheltuieli. Avem nevoie, în primul rând, de o mobilă adecvată, care poate să coste câteva mii de lei, la preț mediu. Apoi, mai avem nevoie de câteva electrocasnice de bază (un cuptor cu microunde și o plită electrică, care pot ajunge la 1.950 de lei) și un frigider. Toate acestea costă peste 6.000 de lei, dacă alegem, din nou, produsele din gama medie.

Serviciile de amenajare a apartamentului - Cei care doresc să fie scutiți de stresul amenajării apartamentului apelează la ajutorul specialiștilor. Mai nou, dezvoltatorii imobiliari le oferă clienților și acest serviciu.

Oamenii vor să scape de stresul de amenajare, de livrare, timpii de livrare și tot ceea ce înseamnă acest aspect (găsit instalator, electrician, montat diverse lucruri prin casă sau asortarea mobilei).

Pentru un apartament cu două camere, costul pentru amenajare ar fi undeva la 5.000 de euro, pentru un apartament cu 3 camere - aproximativ 10.000 de euro, iar pentru vile - cam 15% din valoarea acestora.

Costuri care nu par importante - Totuși, trebuie să ținem cont și de alte costuri care, la prima vedere, nu par importante. Cât de aproape e locuința de locul de muncă, de un magazin alimentar, de transportul în comun sau cât timp ne ia să ajungem la un cabinet medical.

Serviciile pe care le pune la dispoziție un ansamblu rezidențial sau, pur și simplu, o locuință, în care toate aceste facilități au fost luate în calcul contează enorm.

Un alt aspect important la care trebuie să fim atenți este calitatea imobilului, pentru că am putea investi bani doar în... reparații! (L.P.)

Lasă un comentariu