AZOMUREȘ - PROMISIUNI ONORATE!

Distribuie pe:

Azomureș publică uzual rezultatele analizelor pe care le realizează în urma activității de pe platforma de producție. Este o dovadă de transparență, iar în ultimii ani s-a observat tot mai mult acest lucru. Azomureș ne arată că platforma de la ieșire din Târgu-Mureș este un loc de muncă sigur pentru cei care trăiesc în oraș sau în împrejurimi.

Este o nouă mentalitate, care a devenit vizibilă odată ce acționarii turci au decis să părăsească România, iar la conducerea companiei au venit elvețienii de la Ameropa. În 2012, ei au promis că vor moderniza combinatul și vor continua activitatea în condiții mai bune pentru mediul înconjurător.

În perioada 2012-2016 s-au reconstruit instalații, la Târgu-Mureș au fost prezenți foarte mulți specialiști străini care i-au ajutat pe inginerii de la noi să reușească să mențină în funcțiune una dintre cele mai importante fabrici din România, în cadrul unui sector economic vital - agricultura. Și iată că astăzi putem vorbi despre faptul că promisiunile au fost onorate, iar fabrica funcționează.

Cu siguranță, mulți foști angajați ai combinatului își amintesc despre cum funcționa fabrica înainte de 1989 sau în perioada privatizării, și chiar în perioada fostului acționariat. Acum lucrurile par să se fi schimbat și în exterior, iar acest lucru devine vizibil atunci când suntem în vecinătatea platformei.

Am colectat o serie de date care să ofere o imagine cât se poate de clară asupra trecutului și prezentului în ceea ce privește efectul Azomureș asupra mediului înconjurător. Așa cum era de așteptat, cifrele arată o îmbunătățire radicală și trebuie să recunoaștem că nu putem să cerem poluare 0 atâta vreme cât permitem în jurul nostru ca alte activități să genereze poluare (trafic auto, încălzire locuințe cu gaz sau cu lemne, alte activități industriale). Să ținem cont că toate aceste activități sunt susținute de niște reguli, de legi. Datele prezentate arată rezultatele pentru două componente importante: aer și apă. Emisiile de amoniac și pulberi au fost reduse foarte mult datorită investițiilor, iar calitatea apelor evacuate a crescut considerabil grație noii stații de epurare a apelor industriale construite la Cristești.

Contextul mondial de reducere a activităților poluante va determina Azomureș să investească și mai mult pe viitor, să schimbe tehnologii și să asigure funcționarea în deplină siguranță a platformei.

Rezultate obținute prin reducerea emisiilor în apă, conform celor mai bune standarde aprobate de UE.

 

Lasă un comentariu