CS UNIREA UNGHENI 2018 A PROMOVAT ÎN LIGA 3!

Distribuie pe:

Duminică după-amiază au fost programate ultimele partide de la barajul pentru Liga 3 la fotbal. În Regiunea 3 - Grupa A, Stadion Tineretului (Brașov), unde s-a aflat reprezentanta județului Mureș, echipa CS Unirea Ungheni 2018, alături de CS Măgura Cisnădie (SB) și ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe II (CV), s-au consemnat rezultatele: ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe II (CV) - CS Unirea Ungheni 2018 (MS) - 0-2 (0-0), CS Măgura Cisnădie (SB) - ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe II (CV) - 4-0 (3-0), CS Unirea Ungheni 2018 (MS) - CS Măgura Cisnădie (SB) - 6-1 (2-0). Clasament: 1. CS Unirea Ungheni 2018 6p (8-1), 2. CS Măgura Cisnădie 3p (5-6), 3. ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe 2 0p (0-6). În urma acestor rezultate, echipa CS Unirea Ungheni 2018 a promovat în eșalonul trei fotbalistic.

 

CAMPIONATELE INTERNAȚIONALE DE ATLETISM ALE ROMÂNIEI VOR AVEA LOC PE CLUJ ARENA, ÎN 22-23 AUGUST

Campionatele Internaționale de atletism ale României se vor desfășura și în acest an, în pofida situației pandemice, și sunt programate pe Cluj Arena, în 22-23 august, fără spectatori, a anunțat forul național de profil. Având deja experiența organizării unor competiții în ultima perioadă, cu respectarea tuturor restricțiilor impuse de situația actuală și fără spectatori, Federația Română de Atletism (FRA) a decis să organizeze și în acest an Campionatele Internaționale de Atletism ale României “Iolanda Balaș Soter”. “Dorința federației este de a oferi atleților români posibilitatea să concureze chiar și în aceste condiții dificile și, de asemenea, să păstreze neîntrerupt șirul ultimelor ediții ale Campionatelor Internaționale ale României, competiție ajunsă anul acesta la ediția a 65-a”, a transmis FRA. Competiția se va desfășura cu sprijinul Consiliului Județean Cluj și al Asociației Județene de Atletism Cluj. FRA urmează să anunțe programul campionatelor în decursul săptămânii viitoare, iar înscrierile se pot face pe site-ul forului național până în 17 august. “Din cauza faptului că întreaga comunitate sportivă trece printr-o perioadă de restricții, vor fi premiate în acest an primele trei performanțe ale concursului la feminin și primele trei performanțe ale concursului la masculin. Astfel, premiul I va fi în valoare de 1.500 de lei, premiul II - 900 de lei, iar premiul III - 600 de lei”, mai precizează FRA în comunicat. La nivel de seniori, Federația Română de Atletism a organizat, vineri și sâmbătă, în București, Cupa României Open, competiție la care, de asemenea, au fost respectate măsurile de siguranță, inclusiv triajul epidemiologic la intrarea pe stadion a sportivilor și antrenorilor.

 

SE PREGĂTEȘTE REVOLUȚIA DIN FOTBALUL ROMÂNESC!

Liga 1 urmează să intre în rândul fotbalului “civilizat” din vestul Europei. LPF și deținătorul drepturilor TV susțin implementarea arbitrajului video în fotbalul românesc. Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a anunțat că VAR și-ar putea face apariția pentru prima dată în fotbalul românesc după sezonul regular 2020-2021, iar directorul general al eAD.ro, Orlando Nicoară, a oferit ultimele detalii: “Domnul Ștefan a publicat o scrisoare deschisă, cu trei cerințe pentru noi: să nu plătească cluburile din Liga 1 nicio penalizare pentru acest sezon, să nu renegociem valoarea contractului și să lucrăm împreună la implementarea VAR-ului. Suntem pregătiți să implementăm VAR-ul și să ajutăm la achiziționarea sistemelor, la echipamente și la softul necesar imlementării VAR-ului în Liga 1. Face parte din strategia noastră de a crește produsul, dacă vreți. Noi nu avem posibiliatea să intervenim în managementul cluburilor din Liga 1, dar încercăm să-i ajutăm”, Orlando Nicoară la Fotbal Look.

 

“LIGA 1 E MAI ATRACTIVĂ CU 16 ECHIPE DECÂT CU 18”

“Încercăm să ajutăm cluburile din Liga 1 cu atragerea de sponsori comerciali, principali sau secundari. Noi suntem partenerul LPF și avem un parteneriat cu ei, dar acolo unde ni s-a cerut ajutorul, am încercat să ajutăm. Pe noi ne interesează produsul în ansablu și implementarea VAR ar reprezenta o îmbunătățire din punctul nostru de vedere. Liga 1 era atractivă și cu sistemul cu 14 echipe, cu siguranță va fi și mai atractiv sistemul cu 16 echipe și play-off, play-out și cu siguranță e mult mai atractivă decât un sistem clasic cu 18 echipe, tur-retur, în care jumătate dintre echipe nu luptau nici pentru evitarea retrogradării, nici pentru titlu”, a spus Orlando Nicoară.

 

BRAD BINDER A CÂȘTIGAT MARELE PREMIU AL CEHIEI LA MOTOGP

Sud-africanul Brad Binder (KTM) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Cehiei la Moto GP, a treia etapă a campionatului mondial, desfășurată pe circuitul de la Brno. Pentru Binder este primul succes din carieră în MotoGP. Pe locul doi s-a clasat Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT), iar pe poziția a treia Johann Zarco (Esponsorama Racing). Etapa următoare, Marele Premiu al Austriei, va avea loc în data de 16 august, la Spielberg.

 

DRUMUL LUI CFR CLUJ ÎN CHAMPIONS LEAGUE ÎNCEPE DIN MALTA!

Campioana României CFR Cluj o va înfrunta pe câștigătoarea titlului din Malta, Floriana FC, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Elevii lui Dan Petrescu pornesc ca principali favoriți, dar au un ușor dezavantaj. Calificarea în turul al doilea se decide într-o singură manșă, care se va disputa pe terenul celor de la Floriana FC.

Cine e Floriana FC, club cu o istorie de 126 de ani

Campioana “en-tire” a Maltei este și cea mai titrată echipă a țării respective. Floriana FC a câștigat până acum 26 de campionate, 20 de cupe și două supercupe, pe plan intern. Stadionul pe care evoluează adversara CFR-ului se numește “Arena Independenței” și se află în proprietatea guvernului maltez, având aproximativ 3.000 de locuri pentru spectatori. Valoarea lotului Florianei FC este de mai bine de șase ori mai mică decât cota elevilor lui Dan Petrescu. Lotul lui CFR Cluj este evaluat de Transfermarkt la suma de 25,15 milioane de euro, în timp ce întrega formație malteză valorează doar 3,9 milioane de euro. Trebuie menționat că doar nouarul “feroviarilor”, Billel Omrani, este cotat la 2,8 milioane de euro. În comparație, cel mai scump jucător al maltezilor este tot purtătorul tricolui cu numărul 9, un mijlocaș ofensiv pe nume Kristian Keqi, care este cotat la 300.000 de euro. Acesta are 24 de ani, s-a născut în Italia și are și cetățenie albaneză. Floriana FC are o istorie de 126 de ani, fiind fondată în 1894. În anul 1962 a fost prima echipă care a reprezentat Malta într-o competiție europeană, respectiv Cupa Cupelor, unde i-a întâlnit pe maghiarii de la Ujpest Dozsa. De atunci, maltezii au avut ocazia să se mai confrute cu nume precum Ipswich Town, Inter Milan, Sparta Rotterdam, Panathinaikos, Ferencváros, Dundee United, FC Porto, Borussia Dortmund, Hajduk Split și Steaua Roșie Belgrad. FC Floriana a reușit să treacă de două ori în istoria ei de primul tur preliminar al unei competiții europene, respectiv în 1993-1994, în Cupa Campionilor Europeni, și în 1999-2000, în Cupa Intertoto.

 

MAX VERSTAPPEN A CÂȘTIGAT 70TH ANNIVERSARY GRAND PRIX

Max Verstappen (Red Bull Racing) a câștigat, duminică, 70th Anniversary Grand Prix, a cincea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care s-a desfășurat pe circuitul Silverstone. Este primul succes al lui Verstappen din acest an, primele patru curse fiind câștigate de Valtteri Bottas (1) și Lewis Hamilton (3). “Am avut o zi foarte bună... am avut strategia corectă”, a declarat Verstappen la finalul currsei. Pe locul doi s-a clasat, duminică, Lewis Hamilton (Mercedes), iar pe trei a terminat Valtteri Bottas (Mercedes). Top 10 este completat de Charles Leclerc (Ferrari), Alexander Albon (Red Bull Racing), Lance Stroll (Racing Point), Nico Hulkenberg (Racing Point), Esteban Ocon (Renault), Lando Norris (McLaren) și Daniil Kviat (AlphaTauri). Etapa următoare, Marele Premiu al Spaniei, va avea loc la 16 august, pe circuitul din Montmelo.

Lasă un comentariu