CORINA CREȚU, LA TÂRGU-MUREȘ: “SUNT DISPUSĂ SĂ ÎMI FOLOSESC EXPERIENȚA DE EUROPARLAMENTAR ȘI COMISAR EUROPEAN PENTRU A AJUTA MUNICIPALITĂȚILE...”

Distribuie pe:

Europarlamentarul Corina Crețu a declarat, ieri, la Târgu-Mureș, că la alegerile locale oamenii trebuie să îi voteze pe cei care au demonstrat că au făcut ceva și care au proiecte vizibile pentru viitor, arătând că este dispusă să își folosească experiența de europarlamentar și de fost comisar european pentru a ajuta municipalitățile să se dezvolte.

“Am discutat cu domnul primar Dorin Florea, care acum candidează la Consiliul Județean, despre proiectele pe care le are în derulare și viziunea pentru județul Mureș, de aceea cred că a sosit momentul să se depășească luptele politice, amatorismul și în alegeri oamenii să voteze pentru cei care au demonstrat că au făcut ceva și care au proiecte vizibile pentru viitor. Am discutat prin perspectiva funcției pe care sper că o va avea, aceea de președinte al Consiliului Județean, a fost un primar foarte bun, se vede în Târgu-Mureș, acum este cazul să se extindă și la nivelul județului (…) Eu sunt dispusă să îmi folosesc experiența ca europarlamentar acum și de fost comisar european pentru a ajuta municipalitățile să se dezvolte, pentru că este vorba despre îmbunătățirea vieții oamenilor”, a declarat Corina Crețu.

În calitatea sa de responsabil Pro România pe zona Transilvaniei, Corina Crețu a precizat că a discutat cu primarul municipiului, Dorin Florea, care candidează independent sprijinit de către această formațiune politică la președinția CJ Mureș, și cu consilierul acestuia, Claudiu Maior, candidatul Pro România la Primăria Târgu-Mureș, despre proiectele importante ale municipalității, precum și cele ale județului.

“Am discutat despre dezvoltarea regiunilor periurbane, este un proiect foarte important, de a lega atât Târgu-Mureș, cât și Sighișoara, Reghin, Ungheni de restul țării, de a avea drumuri de calitate. Am discutat despre proiectul de mobilitate și am discutat despre agenda urbană. În calitate de comisar european am lansat această provocare tuturor guvernelor din statele membre de a acorda bani direct orașelor. De aceea sper ca și candidatul Pro România la Primăria Târgu-Mureș, domnul Claudiu Maior, să câștige pentru că este evident că are experiență și va putea să se bată pentru o sumă cât mai mare din fonduri europene pentru dezvoltarea orașului. Cred că primarii știu cel mai bine și autoritățile locale, în general, știu cel mai bine unde și cât trebuie să investească decât cei de la București și mult mai bine decât cei de la Bruxelles. Asta pentru că nevoile sunt specifice pentru fie-care oraș”, a precizat Corina Crețu.

Primarul Dorin Florea, care a anunțat că va candida la preșe-dinția CJ Mureș, a arătat că este bine pentru o administrație locală și județeană să aibă ușile deschise la Bruxelles, atunci când aceasta are temele bine făcute. (sursa - agerpres.ro)

 

 

Lasă un comentariu