O NOUĂ PERFORMANȚĂ MONDIALĂ PENTRU SLĂTINEANCA DIANA ȚOLU: BRONZ, LA “CYBERSPACE MATHEMATICAL COMPETITION 2020”

Distribuie pe:

Frumoasă și deșteaptă, matematiciana de aur a Slatinei, Diana Țolu, bifează o nouă performanță mondială. În perioada 13-14 iulie, absolventa Școlii Gimnaziale “Eugen Ionescu” din Slatina, elevă acum a Liceului Internațional de Informatică din București, a reprezentat România la Concursul Internațional de Matematică “Cyberspace Mathematical Competition 2020”, la care au participat echipele naționale din 75 de țări.

Concursul, organizat online, a fost de talia Olimpiadei Internaționale de Matematică. În urma medaliilor obținute, România s-a clasat pe locul cinci la nivel mondial, la acest loc contribuind și eleva noastră, care a obținut Medalia de Bronz.

Anul acesta, Diana a fost medaliată cu Argint la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2020 (anul trecut obținând aceeași medalie), realizând și două performanțe de excepție la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada din Federația Rusă, una dintre cele mai dificile olimpiade internaționale. Tânăra a obținut Argint la proba de matematică la care a participat, iar cu lotul României, Locul 1 pe medalii.

Lasă un comentariu