AZOMUREȘ: “PROCESELE NOASTRE SUNT OPERATE POTRIVIT CELOR MAI BUNE PRACTICI DIN INDUSTRIE ȘI ALE REGLEMENTĂRILOR UE”

Distribuie pe:

“Alături de restul lumii, urmărim cu tristețe evoluția exploziei din Beirut, iar gândurile noastre se îndreaptă către toate familiile afectate de catastrofa din Liban. Cu toate că circumstanțele incidentului sunt încă neclare, primele informații arată că explozia din Beirut ar fi fost cauzată de azotat de amoniu, provenit din Georgia, care a fost depozitat în port de mai bine de 6 ani. Experiența noastră arată că produsul devenise neconform și nu mai putea respecta specificațiile de fabricație”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de socializare a companiei târgumureșene.

Potrivit conducerii Azomureș, îngrășămintele pe bază de azot nu prezintă pericol, nu pot arde și nu pot exploda spontan atunci când sunt manipulate în mod corespunzător, cu respectarea reglementărilor UE și a liniilor directoare ale industriei de profil, însă, dacă sunt expuse la căldură sau foc, ele                       

se pot descompune și pot elibera fum periculos.

Azomureș produce numai azotat de amoniu pentru agricultură, iar probe de producție sunt trimise în mod regulat pentru teste independente de calitate și rezistență la detonare, în conformitate cu reglementările UE, procesele fiind operate în conformitate cu cele mai bune practici din industrie și cu recomandările Fertilizers Europe, detaliază autorii: “Azomureș nu depozitează pe platformă cantități semnificative de îngrășământ pe bază de azotat de amoniu, produsul este ambalat în saci mari de 600 de kilograme și livrat către clienți. Azomureș este frecvent auditată în programul Product Stewardship al Fertilizers Europe - ultimul audit a fost realizat anul acesta, fără a se evidenția neconformități (…) . Reglementările din România cu privire la prevenirea accidentelor majore sunt printre cele mai stricte din Europa, și chiar la nivel mondial”, se mai arată în comunicatul citat.

 

Lasă un comentariu