MĂSURAREA TEMPERATURII ELEVILOR, ÎN SARCINA PĂRINȚILOR!

Distribuie pe:

În cadrul dezbaterii din Senat privind începerea noului an școlar din 14 septembrie 2020, Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății (MS), a declarat că nu se va mai măsura temperatura elevilor la intrarea în școală, ci aceasta va cădea în grija părinților.

“Termometrizarea (măsurarea temperaturii) este recomandată în instituții, în supermarketuri și, într-adevăr, aduce un plus, însă în cazul școlilor, faptul că într-un interval extrem de scurt, la începutul orelor, se prezintă un număr foarte mare de elevi sau studenți, ar produce colmatarea intrărilor și ceea ce am câștiga prin eventualitatea depistării unor copii febrili, am pierde prin aglomerarea la intrare și imposibilitatea, practic, a unei separări a grupurilor.

Una din măsurile esențiale este aceea de a separa pe cât posibil grupurile, o clasă reprezentând un grup. Interacțiunea între clase trebuie să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să poată fi izolat la nivelul acelei clase.

Copiii fac forme ușoare de boală, majoritatea sunt asimptomatici, iar termometrizarea în cazul lor este ineficientă.

Autoritățile vor insista pentru ca triajul să fie făcut de părinți, acasă. Vom încerca să responsabilizăm părinții. Părintele să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Atunci când are febră sau prezintă simptome respiratorii, copilul nu trebuie adus la școală. Este o măsură obligatorie, de bun-simț. Din păcate, știm cu toții că în anii trecuți nu s-a aplicat niciodată această măsură, iar copiii răciți, tușind, cu febră, cu antibiotice, cu tratament erau aduși la școală.

În condițiile acestea de pandemie, va trebui să înțelegem acest aspect, că nu se pot aduce copiii febrili sau cu simptome respiratorii la școală. Întreaga societate trebuie să fie responsabilizată. Aceasta nu este o misiune pe care să o poată duce Ministerul Educației sau Ministerul Sănătății, sau cineva la nivel local, ci este o misiune pe care o avem cu toții, ca societate, și trebuie să comunicăm foarte bine în acest sens, să fim responsabili, de la decidenți la cadre didactice, elevii și părinți”, a declarat oficialul MS, citat de Digi24. (L.P.)

Lasă un comentariu