PANDEMIA ȘI SEMNELE TIMPULUI

Distribuie pe:

Ce este pandemia? După DEX: “Epidemie care se extinde pe un teritoriu foarte mare”.

De mai bine de o jumătate de an, spațiul românesc și aproape al lumii întregi se confruntă cu contaminarea cu “coronavirus”, “covid 19”, cu “sars cov 2”.

Statele, la recomandarea medicilor specialiști, au luat diferite măsuri de protecție: izolarea la domiciliu, carantina, purtarea măștii de protecție, distanțarea fizică, spălarea mâinilor, evitarea contactului cu aglomerările umane etc. S-a mers până acolo că s-au închis școlile, Bisericile, restaurantele, locurile de muncă etc.

Puterea lumească a ajuns să se substituie Puterii Divine, amestecându-se intempestiv și nepermis în viața Bisericii, interzicând administrarea Sfintelor Taine, după regulile stricte ale Bisericii (folosirea aceleiași lingurițe pentru toți cei care se împărtășesc cu Trupul și Sângele Domnului; Sfânta Ostie să nu fie administrată direct de către preot credincioșilor care se împărtășesc, ci pusă într-un pahar de unică folosință etc.). Firește că este o mare ofensă adusă lui Dumnezeu. Iisus Christos, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, este prezent tainic în Sfânta Euharistie, El, Doctorul tuturor doctorilor, nu “infestează”, ci vindecă pe tot omul. Este “Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Ioan:14, 6). El însuși spune: “Eu sunt Pâinea vieții... Eu sunt Pâinea cea vie, care s-a pogorât din Cer. Cine mănâncă din Pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este Trupul Meu. Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca Trupul Fiului Omului și nu veți bea Sângele Lui, nu veți avea viață în voi” (Ioan: 6, 51-53).

Undeva, în Noul Testament (Matei:16, 1-3), Iisus ne spune că știm să ,,citim” semnele vremii, când va veni vreme bună sau ploaie, dar nu ne pricepem să prevedem “Semnele Timpului”, adică semnele venirii lui Isus și ale Împărăției Mesianice. Ne-am putea întreba: Nu cumva Pandemia care a cuprins cea mai mare parte a Planetei albastre este un “Semn al Timpului” care anunță și pregătește a Doua Venire a lui Iisus pe Pământ?

Când Profetul Iona, refuzând inițial să împlinească porunca Domnului, fapt pentru care a fost pedepsit, stând trei zile și trei nopți în burta unui “chit” (un pește foarte mare, probabil o balenă), fără să pățească ceva, anticipând “șederea” lui Iisus, trei zile și trei nopți, în “inima” Pământului, apoi înviind, deci când Profetul Iona s-a dus în Cetatea Ninive, să le spună Ninivitenilor că dacă nu se vor “pocăi”, dacă nu se vor întoarce la Dumnezeu, cetatea lor va fi distrusă, aceștia s-au întors la Dumnezeu și Dumnezeu i-a iertat! (Iona; 1-4 ).

Noi, oamenii, folosim tot felul de mijloace pentru a scăpa de pandemie, dar neglijăm rugăciunea către Dumnezeul Îndurărilor și pocăința, purificarea de orice păcat! Dumnezeu poate totul! Nimic nu se petrece fără știrea și voia Sa. Să urmăm pilda Ninivitenilor și, căindu-ne și convertindu-ne, Dumnezeu ne va ierta! Vom scăpa de pandemia cu coronavirus și de alte boli molipsitoare!

Iată o Rugăciune pentru stingerea Pandemiei cu coronavirus: “Dumnezeule - Tată Ceresc, Creatorul lumii, Atotputernic și Milostiv, Care din Iubire L-ai trimis în lume pe Fiul Tău, Iisus Christos, ca tămăduitor al sufletelor și trupurilor noastre, privește la copiii Tăi, care în aceste vremuri de cumpănă, în multe regiuni ale Europei și în lume, se îndreaptă spre Tine, căutând putere, mântuire și ușurare, eliberându-ne de boli și de frică, vindecă-i pe bolnavi, mângâie pe membrii familiilor lor, dăruiește înțelepciune conducătorilor noștri, tărie și sprijin medicilor, asistenților și voluntarilor și viață veșnică celor adormiți. Nu ne părăsi în aceste vremuri de restriște, ci izbăvește-ne de tot răul. Așa Te rugăm pe Tine, Tată, Care împreună cu Fiul și cu Spiritul Sfânt, viețuiești și domnești în vecii vecilor. Sfântă Marie, tămăduitoarea bolnavilor și Mamă a speranței, roagă-te pentru noi! Amin”.

 

Lasă un comentariu