“SUNT NECESARE MĂRIREA PENSIEI MINIME, A ALOCAȚIEI PENTRU COPII ȘI A SALARIILOR ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT”

Distribuie pe:

Deputatul PSD Marius Budăi a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că actualul guvern trebuie să mărească pensia minimă, alocația pentru copii și salariile din educație, conform legii.

“Este necesară și se impune mărirea pensiei minime. (...) Este, de asemenea, necesară dublarea alocației de stat pentru copii, potrivit legii și deciziei CCR. Este necesară respectarea Legii 153/2017 care prevede creșteri ale salariilor în învățământ începând cu 1 septembrie 2020”, a spus Budăi, în conferința de presă desfășurată la sediul PSD.

El a precizat că pensia minimă a rămas înghețată, alocațiile copiilor nu au fost dublate, deși ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, dădea asigurări, în primăvară, că acest lucru se va întâmpla de la data de 1 august.

“Acum, nu se mai măresc nici măcar de la 1 august, darămite de la începutul anului 2020, așa cum prevede legea. Guvernul Orban nu are de gând să mărească nici valoarea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie, așa cum prevede Legea 127. Deși, același premier dezertor Cîțu ne asigura, la începutul anului, că banii necesari au fost prevăzuți în buget. Păi, dacă au fost prevăzuți, sunt sau nu sunt bani, domnule Cîțu? Când ați mințit - atunci sau acum? Din punctul meu de vedere, și atunci și acum”, a spus Budăi.

În ceea ce privește salariile din învățământ, deputatul PSD a arătat că acestea nu se vor majora de la 1 septembrie 2020.

“Și da, aveau bani, aveau bani dacă implementau măsuri clare, ferme și la timp pentru sprijinirea mediului de afaceri românesc, astfel încât economia românească să nu aibă o cădere așa de abruptă. Și da, aveau bani, dacă nu îi aruncau spre firme cu capital integral străin, firme care sunt asiguratoare de credite comerciale. Au bani, pentru că fantasticul premier Cîțu s-a împrumutat cu uluitoarea viteză de 1.000 de euro pe secundă”, a susținut Budăi.

 

“SE LUCREAZĂ LA O LEGISLAȚIE PENTRU A PREVENI INTRAREA PE PIAȚA 5G A UNOR FIRME ASUPRA CĂRORA PLANEAZĂ SUSPICIUNI”

Președintele Klaus Iohannis a declarat că România își dorește rețele sigure și că se lucrează pe o legislație specială, astfel încât să se prevină intrarea pe piața 5G a unor firme asupra cărora planează anumite suspiciuni.

“Poziția României este exact poziția exprimată și în memorandumul care a fost semnat anul trecut, când am fost în vizită la președintele Trump. Noi ne dorim rețele sigure, rețele care nu sunt sub controlul unor state cu alte interese decât cele declarate și dorim rețele care satisfac nevoia și a firmelor și a cetățenilor din România”, a spus șeful statului, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

 

Lasă un comentariu