LA GRINDENI, APĂ LA ROBINET ȘI PARC DE JOACĂ ȘI RECREERE

Distribuie pe:

Despre alimentarea cu apă potabilă a satului Grindeni am mai scris. Date fiind avatarurile acestei investiții, am urmărit îndeaproape desfășurarea lucrărilor. Pe lângă birocrație și incompetența administrațiilor trecute, lucrarea a avut de suferit și de pe urma pandemiei. Totuși, sătenii sunt aproape de a beneficia de finalizarea investiției și de a avea apă în case. Montarea rezervorului, care are o capacitate de înmagazinare de 300 mc apă, este efectuată, realizându-se ultimele finisaje. Urmează montarea elementelor stației de pompare, pentru care fundația este deja realizată. Furnizarea acestui ultim echipament a fost întârziată din pricina distribuitorului, care se află în Italia, procedurile privind importurile fiind îngreunate, din cauza pandemiei. Nesuferita asta de pandemie! Există însă speranța ca, în două, trei săptămâni, locuitorii satului să poată avea atât de dorita apă, la robinet. Primarul Emil Florin Mocan face un apel, și pe această cale, cetățenilor din Grindeni, rugându-i ca, acolo unde consideră că este necesar, să ceară amplasarea de cămine de racord la sistemul de apă. Tot ce au cetățenii de făcut este să vină la sediul primăriei și să solicite amplasamentele dorite.

În altă ordine de idei, efectul fondurilor europene se face simțit și la Grindeni! La sfârșitul lunii martie, primarul anunța că a semnat un contract de finanțare nerambursabilă, din fonduri europene, pentru realizarea unui Parc de joacă și petrecere a timpului liber. Circa 50.000 de euro urmau să stea la baza investiției. Acum, obiectivul este în curs de dare în folosință. Referitor la acesta, Emil Florin Mocan și-a exprimat dorința ca parcul să fie frecventat atât de copii, tineri, cât și de seniorii comunei - asta, desigur, doar dacă sunt depășite restricțiile actuale, datorate pandemiei. Totodată, primarul a apelat, din nou, la respectarea măsurilor de protecție sanitară menite să reducă și, într-un final, să elimine pericolul sanitar. Doar împreună vom reuși să depășim aceste momente neplăcute și să ne bucurăm de realizările din comuna noastră, a adăugat Mocan.

Și sunt ceva realizări, aș adăuga, dacă ținem cont că, în perioada 2016-2020, peste 4 milioane de EURO au însumat proiectele depuse, proiecte în mare parte implementate, altele în curs de implementare. Este cea mai mare sumă de bani accesată pentru comuna Chețani, din 1989 încoace.

Lasă un comentariu