DEZASTRU PENTRU BARCELONA! PRESA INTERNAȚIONALĂ NU I-A MENAJAT PE CATALANI DUPĂ UMILINȚA CU BAYERN MÜNCHEN

Distribuie pe:

Bayern München s-a calificat în semifinalele UEFA Champions League în stil mare. A învins-o cu 8-2 pe Barcelona, la Lisabona. “Așa ceva nu s-a mai văzut”, “Carnagiu”, a titrat cotidianul L'Equipe, în ediția electronică. “Bayern a fost impresionantă și fără milă”, a scris cotidianul francez. Potrivit sursei citate, niciodată o echipă nu a marcat patru goluri în prima oră de joc la un meci direct eliminatoriu din Liga Campionilor. Mai mult, niciodată o echipă nu a marcat opt goluri într-un meci direct eliminatoriu, iar FC Barcelona nu a mai primit cinci sau mai multe goluri la un meci direct de cupe europene în ultimii 50 de ani. Pentru Marca, eșecul Barcelonei este o umilință istorică, în timp ce cotidianul Sport vorbește despre “cel mai urât coșmar din istoria echipei catalane”. Și cotidianul As notează că “FC Barcelona a arătat ca o echipă distrusă”. Bayern München s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins-o, vineri seară, la Lisabona, cu scorul de 8-2 (4-1), pe FC Barcelona, în sferturile competiției. Pentru Bayern München au marcat Müller `4, '31, Perisic '22, Gnabry '28, Kimmich '63, Lewandowski '82 și Coutinho '85, '89, în timp ce pentru FC Barcelona au punctat Alaba `7 (autogol) și Suarez '57.

Careul de Ași

Formația franceză Olympique Lyon s-a calificat în semifinalele Champions League, după ce a învins, sâmbătă seara, la Lisabona, cu 3-1, pe Manchester City, în sferturile de finală ale competiției. În penultimul act, Lyon va întâlni la 19 august pe Bayer München. În cealaltă semifinală, programată la 18 august, adversare vor fi RB Leipzig și Paris Saint Germain. Finala va avea loc la 23 august, tot la Lisabona.

 

SIMONA HALEP, LĂUDATĂ DE L'EQUIPE DUPĂ SUCCESUL DE LA TURNEUL DE LA PRAGA

L'Equipe a scris, duminică, în ediția sa online, după ce Simona Halep a câștigat Praga Open, că jucătoarea română continuă să-și mențină ritmul succesului. “La întoarcerea ei în circuit, după o atentă reflecție și după renunțarea la turneul de la Palermo, de la începutul lunii august, românca Simona Halep, numărul 2 mondial și cap de serie numărul 1 la Praga, și-a respectat rangul și și-a asumat perfect rolul de favorită. Ea a câștigat, duminică, turneul de la Praga, dominând-o pe belgianca Elise Mertens (locul 23 în lume) în două seturi și în puțin peste o oră și jumătate de joc (6-2, 7-5). Acesta este cel de-al XXI-lea titlu al carierei sale, al doilea la rând în 2020, după victoria ei de la Dubai... din februarie. În ciuda a peste cinci luni de întrerupere și a unei pauze foarte lungi, jucătoarea română continuă să-și mențină ritmul succesului. Este, de asemenea, primul turneu pe zgură câștigat de Halep de la încoronarea ei la Roland Garros, în 2018. Duminică, împotriva lui Elise Mertens, Halep a dominat cu destulă vioiciune schimburile. După un început de meci oarecum la așteptare, în care și-a pierdut serviciul la început, românca a preluat rapid firul meciului, impunând ritmul de pe linia de fund și calitatea ei de a returna pentru a face cu ușurință pasul în interiorul terenului. Trebuie spus că Mertens i-a deschis larg calea, cu un serviciu slab și cu numai 35 la sută puncte câștigate cu prima minge, în special în primul set. Halep, care a câștigat șapte ghemuri la rând pentru a se poziționa ca șefă pe teren, nu a avut decât să gestioneze reacțiile sporadice ale belgiencei. Jocul a atins rareori vârfuri, dar românca a avut, duminică, o anumită marjă. Lucidă, fosta ocupantă a locului I WTA este conștientă, însă, că drumul către cel mai bun nivel al său este încă lung. Pe parcursul întregii săptămâni din Cehia, Halep a arătat inconstanță, în special la serviciu, în mod clar în rodaj, cu 34 de duble greșeli pe întreaga durată a turneului, aproape șapte pe meci”, a scris publicația citată, după finala de la Praga. Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 1, a câștigat, duminică, turneul de categorie WTA International de la Praga, după ce a învins-o, în finală, cu 6-2, 7-5, pe belgianca Elise Mertens, locul 23 WTA și cap de serie numărul 3. Acesta a fost primul turneu disputat de Simona Halep din februarie, după întreruperea circuitului feminin cauzată de pandemia de coronavirus. Pentru sportiva română, succesul de la Praga Open este trofeul cu numărul 21 din carieră, al doilea în acest an, în 38 de finale jucate.

Halep are acum 4-1 în întâlnirile directe cu Elise Mertens și românca și-a luat revanșa după ce belgianca a privat-o de un trofeu, în finala ediției 2019 a Qatar Open (scor 3-6, 6-4, 6-3). Înainte de Praga, Halep a evoluat ultima dată la 22 februarie, când a învins-o în finala turneului de la Dubai pe Elena Rîbakina din Kazahstan, scor 3-6, 6-3, 7-6 (7/5).

 

DECLARAȚIE DE DRAGOSTE DIN PARTEA LUI ALEXANDRU MAXIM PENTRU ROMÂNIA!

Alexandru Maxim, recent transferat definitiv la Gaziantep, i-a transmis un mesaj clar selecționerului naționalei României, Mirel Rădoi. Devenit unul dintre favoriții lui Marius Șumudică la Gaziantep, Maxim și-a manifestat interesul față de echipa națională a României. Mijlocașul ofensiv susține că nu își va lua niciodată gândul de la România, cât timp va juca fotbal. “Până la urmă e decizia selecționerului, el știe mai bine, asta e datoria noastră, să jucăm cât mai bine și să-l punem într-o situație dificilă pentru a avea cât mai multe opțiuni și pentru a-i fi cât mai dificil să aleagă primul 11 și lotul pentru echipa națională. Am declarat-o de nenumărate ori, ăsta a fost și unul dintre motivele pentru care m-am dus în Turcia, să joc, să prind minute, cu gândul la echipa națională. Niciodată nu-mi voi lua gândul de la echipa națională atâta timp cât voi juca fotbal”, a declarat Alexandru Maxim. Maxim a reușit, în a doua parte a sezonului recent încheiat, să înscrie pentru Gaziantep șapte goluri în 15 meciuri, în prima ligă din Turcia. Internaționalul român le-a mai oferit colegilor săi și alte două pase de gol. Prin comparație, la Mainz, înainte să fie împrumutat, mijlocașul ofensiv a prins doar cinci meciuri în Bundesliga și o partidă în Cupa Germaniei, nereușind să fie decisiv deloc. Ajuns la vârsta de 30 de ani, Alexandru Maxim este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 2,3 milioane de euro. Pentru echipa națională a României a strâns 39 de selecții și a marcat de cinci ori.

 

TEMPESTINI S-A IMPUS ÎN RALIUL SIBIULUI

Perechea Simone Tempestini și Sergiu Itu, pe o mașină “Skoda Fabia R5”, au câștigat Raliul Sibiului, cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano, desfășurată în perioada 14-15 august, la Cheile Cibinului. Echipajul de la “Napoca Rally Academy” a fost cel mai rapid pe toată durata competiției, reușind să-și treacă în cont al treilea succes consecutiv al sezonului. Întrecerea, care a revenit pe macadam după o pauză de șapte ani, a cuprins nouă probe speciale și peste 100 de kilometri. Următoarea rundă a Campionatului Național de Raliuri Betano - CNRB - va avea loc la Iași, în zilele de 4 și 5 septembrie.

 

JENNIFER BRADY A CÂȘTIGAT TURNEUL DE LA LEXINGTON

Americanca Jennifer Brady a câștigat, duminică, turneul de categorie WTA International de la Lexington, acesta fiind primul trofeu din cariera jucătoarei de 25 de ani. Brady, locul 49 WTA, a învins-o, în ultimul act, cu scorul de 6-3, 6-4, pe elvețianca Jil Teichmann, locul 63 WTA, după un meci de o oră și 43 de minute. Premiul pentru câștigătoare este de 25.000 de dolari și 280 de puncte WTA, iar cel pentru finalistă, 14.000 de dolari și 180 de puncte WTA. După succesul de duminică, Brady va urca pe locul 40 WTA, cel mai bun din carieră. Și Teichmann va urca în ierarhie, până pe locul 54.

 

LEWIS HAMILTON A CÂȘTIGAT MP AL SPANIEI!

Britancul Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Spaniei. Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câștigat, duminică, Marele Premiu al Spaniei, a șasea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de olandezul Max Verstappen de la Red Bull și de al doilea pilot Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas. Pentru Hamilton este al patrulea pole-position în acest sezon și cel cu numărul 92 din carieră. Pe locul 3 s-a situat olandezul Max Verstappen (Red Bull), iar al patrulea a fost mexicanul Sergio Perex (Force India), clasat înaintea coechipierului său, canadianul Lance Stroll, cronometrat cu al cincilea timp. Pe locurile 6-10 ale grilei vor fi thailandezul Alexander Albon (Red Bull), spaniolul Carlos Sainz (McLaren-Renault), britanicul Lando Norris (McLaren-Renault), Charles Leclerc din Moanco (Ferrari) și francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri). Germanul Sebastian Vettel, al doilea pilot Ferrari, a fost pe locul 11 în calificări.

 

 

Lasă un comentariu