SPRAY NAZAL ÎMPOTRIVA... TENTATIVELOR DE SINUCIDERE

Distribuie pe:

Cercetătorii americani ai Diviziei de Neuroștiință de la Johnson & Johnson, citați de descopera.ro, susțin că au realizat un spray nazal destinat oamenilor care suferă de depresie și care intenționează să se sinucidă.

“Tot mai îngrijorată de efectul pandemiei de coronavirus asupra sănătății mintale a oamenilor, comunitatea medicală de la Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii a emis aprobarea pentru sprayul nazal, numit Spravato, acesta fiind primul tratament antidepresiv destinat oamenilor care încearcă să se sinucidă.

Spravato a fost folosit deja de 6.000 de oameni pentru tratarea depresiei rezistente la alte medicamente, iar datele apărute în urma studiilor arată că medicamentul poate acorda o nouă modalitate pentru medici de a oferi sprijin pacienților care trec prin episoade depresive grave.

SUA se confrunta cu o criză a sinuciderilor chiar și înainte de pandemia de coronavirus, rata oamenilor care se sinucid crescând cu 30% între 1999 și 2016. Totodată, restricțiile implementate din cauza răspândirii Covid-19 au limitat accesul oamenilor la sprayul nazal oferit la centre medicale speciale. În cele din urmă, numărul oamenilor care au primit sprayul nazal a crescut după ce pacienții și centrele medicale s-au adaptat.

Comunitatea medicală este tot mai îngrijorată că distanțarea fizică și izolarea socială pot agrava problemele existente ale oamenilor sau pot duce la apariția unor probleme psihice noi.

Spravato este relativ asemănător cu anestezicul general ketamina și diferă de alte tratamente antidepresive existente pentru că acționează în cadrul sistemului de glutamat din creier în loc să acționeze asupra serotoninei sau a noradrenalinei.

Aprobarea medicamentului Spravato reprezintă primul progres medical major în domeniul depresiei din 1987”, afirmă oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu