DUPĂ 3 OPERAȚII ÎN 3 ANI ȘI O CARIERĂ CE PĂREA DISTRUSĂ, COȘMARUL S-A ÎNCHEIAT PENTRU MAREA SPERANȚĂ A GIMNASTICII ROMÂNEȘTI

Distribuie pe:

Larisa Iordache se accidenta la încălzire, în octombrie 2017, și rata Mondialele de la Montreal. Gimnasta a suferit atunci o ruptură de tendon ahilian, chiar înainte de a intra la primul aparat din calificările la Campionatul Mondial, solul, Larisa a părăsit sala de concurs în lacrimi, într-un scaun cu rotile. Inițial, perioada de recuperare a fost estimată la 6-8 luni, însă pentru sportiva noastră a urmat un coșmar. Larisa Iordache nu a mai concurat de 3 ani și s-a operat de 3 ori.

Marea provocare pentru Larisa Iordache

Ajunsă la 24 de ani, Larisa Iordache are în față provocarea vieții: vrea să participe din nou la Jocurile Olimpice. Doar două gimnaste mai pot prinde biletele pentru Tokyo 2021, la Europeanul din acest an. “Ar fi o dorință împlinită, nu un vis. O să fie o dorință împlinită, pentru că o să-mi arăt mie încă o dată că am putut și pot”, a declarat Larisa Iordache, pentru AntenaSport. Larisa Iordache, un traseu remarcabil până la accidentările care i-au transformat cariera într-un infern. În 2014 a fost vedeta Campionatului European. Componentă a unei generații extraordinare a gimnasticii românești, bucureșteanca formată la CS Dinamo era percepută de specialiști drept fata care va ține pe podiumuri gimnastica românească. Viața n-a ținut-o în palmă însă pe grațioasa sportivă, iar Larisa a intrat într-o spirală chinuitoare de accidentări. Până să înceapă calvarul care a ținut-o în afara sălii de antrenament, Iordache s-a exprimat la cel mai înalt nivel, fiind mereu remarcată și de Nadia Comăneci. În timpul Jocurilor Olimpice de la Londra 2012, Larisa Iordache a concurat accidentată și a avut o contribuție importantă la medalia de bronz cucerită de România în concursul pe echipe. În 2014, Larisa Iordache a devenit vedeta Campionatului European. “Pici” a fost singura gimnastă care s-a calificat în toate cele patru finale pe aparate, singura care a câștigat două titluri continentale (cu echipa și la sol) și singura care a cucerit cele mai multe medalii (4, pe lângă 2 de aur, un argint la bârnă și un bronz la sărituri). La Mondialele de la Nanning s-a bătut pentru titlul mondial la individual compus, unde a terminat pe locul secund, poziție pe care ocupat-o și la sol. Larisa a ajutat la Nanning echipa României, formată din patru sportive ce debutau la o asemenea competiție, să termine pe locul 4.

 

HALEP ȚINE PASUL ȘI ÎN IERARHIA FORBES A CELOR MAI BINE PLĂTITE SPORTIVE ÎN ULTIMUL AN

Simona Halep ocupă poziția a patra în clasamentul celor mai bine plătite sportive în perioada 1 iunie 2019 - 1 iunie 2020, anunțat de Forbes. Lider în ierarhie este japoneza Naomi Osaka. Halep a obținut, în intervalul luat în calcul, 10,9 milioane de dolari, sumă din care 6,9 milioane sunt premiile, iar 4 milioane bani din contractele de sponsorizare. Printre sponsorii lui Halep se numără Nike, Wilson, Hublot și Avon. Prima poziție în clasament este ocupată de Naomi Osaka, cu 37,4 milioane de dolari (3,4 milioane de dolari premii, 34 de milioane din contracte de sponsorizare). Serena Williams se află pe poziția a doua, cu 36 de milioane de dolari (premii - 4 milioane, contracte de sponsorizare - 32 de milioane). Locul trei este ocupat de Ashleigh Barty, cu 13,1 milioane de dolari (premii - 10,1 milioane de dolari, contracte - 3 milioane). Bianca Andreescu, ocupanta locului cinci, a obținut într-un an 8,9 milioane de dolari (premii - 4,9 milioane de dolari, contracte de sponsorizare - 4 milioane). Top 10 este completat de Garbine Muguruza (6,6 milioane de dolari), Elina Svitolina (6,4 milioane de dolari), Sofia Kenin (5,8 milioane de dolari), Angelique Kerber (5,3 milioane de dolari), toate jucătoare de tenis, și fotbalista Alex Morgan (4,6 milioane de dolari).

 

SE AMÂNĂ STARTUL LIGII 1 LA FOTBAL FEMININ

În cadrul ședinței de Comitet Executiv din 18 august 2020 s-a decis amânarea startului Ligii 1 feminin, competiție programată să înceapă inițial pe 23 august! S-a aprobat ca data de începere să fie 6 septembrie 2020, cu mențiunea că aceasta s-ar putea decala până pe data de 27 septembrie 2020, în funcție de evoluția zilnică a cazurilor de COVID-19 la nivel național. În urma ședinței, s-a stabilit ca echipele din Liga 1 feminin care nu pot începe campionatul din motive legate de aplicarea măsurilor din protocolul medical aflat în vigoare să aibă posibilitatea de a trimite o adresă oficială către FRF până astăzi, 21 august 2020, ora 12.00, în vederea participării în Liga 2 feminin! Referitor la startul celorlalte competiții naționale (L2, L3 și campionatele naționale de junioare), s-a aprobat ca dată de reper 4 octombrie 2020. Tot în cadrul ședinței de marți, 18 august, s-a aprobat următoarea modificare de regulament: Cluburile de fotbal feminin care evoluează în campionatele naționale ale României (Liga 1, Liga 2, Liga 3, U17, U15) au obligativitatea de a permite jucătoarele să se prezinte la lotul reprezentativ conform convocărilor transmise pe adresa clubului. În cazul refuzului de a permite participarea sportivelor la acțiunile pentru care au fost convocate, cluburile în cauză vor suporta sancțiuni conform regulamentelor disciplinare ale FRF. De asemenea, Federația Română de Fotbal va suspenda susținerea financiară acordată clubului în cauză pe durata sezonului în curs.

 

POTAISSA TURDA ȘI HCDS CONSTANȚA VOR JUCA PRIMELE MECIURI INTERNAȚIONALE ALE SEZONULUI LA HANDBAL

Echipele de handbal masculin Potaissa Turda și HCDS Constanța vor disputa primele meciuri din cupele europene ale sezonului 2020-2021, prima manșă din turul I al EHF European League, ambele pe teren propriu. EHF a anunțat programul partidelor masculine din primul tur al EHF European League (fosta Cupă EHF), fază în care sunt angrenate și echipele românești Potaissa Turda și HCDS Constanța. Ambele vor juca manșa tur pe teren propriu, în 29 august, Potaissa Turda cu HRK Gorica (Croația), de la ora 17.00, iar HCDS Constanța cu echipa rusă HC Victor (ora 18.00). Manșa retur va avea loc în 5 septembrie pentru Potaissa, respectiv în 6 septembrie pentru formația din Constanța. În România nu este clar încă de când se va juca handbal. Sunt programate cele două turnee Final Four de Cupa României, ultimele date oficiale fiind finalul lunii august, iar echipele din Ligile Naționale așteaptă informații oficiale despre debutul noului sezon.

 

LA ASTA CHIAR NU TE AȘTEPTAI!

Umilința istorică suferită de Barcelona, în sferturile UCL, contra lui Bayern München, scor 2-8, a condus la nenumărate zvonuri în presa internațională, conform cărora Lionel Messi și-ar dori să îi părăsească pe catalani. S-a vorbit despre posibilitatea ca Messi să evolueze în tricoul lui Inter, unde se va putea confrunta din nou cu Cristiano Ronaldo, rivalul său etern. De asemenea, opțiunea ca decarul Barcelonei să se transfere la Manchester City se numără printre zvonurile predominante. Este cunoscută relația foarte bună pe care o are starul argentinian cu Pep Guardiola, managereul “cetățenilor”. Și PSG se numără printre formațiile de top din Europa care ar putea fi interesate de serviciile sixtuplului Balon de Aur. Totuși printre aceste rumori, mai mult sau mai puțin credibile, se strecoară câteodată și o glumă. O echipă din Divizia Națională din Moldova, FC Petrocub Hîncești, și-a arătat interesul pentru Lionel Messi, unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie. Cei de la Hîncești spun, într-o notă umoristică, că îi pot găsi lui Messi cazare fără probleme și că impozitele în Republica Moldova sunt mult mai mici decât în Spania. “Mundo Deportivo scrie că Lionel Messi vrea să se despartă de Barcelona în acest intersezon. Cât nu a plecat la Inter - noi credem că am putea găsi soluții la cazare la Hîncești, chit că și condițiile de impozitare în Moldova sunt mult mai ok decât în Spania”, se arată în anunțul publicat pe Facebook de FC Petrocub Hîncești.

 

ARE DE DOUĂ ORI MAI MULȚI KILOMETRIC DECÂT CIRCUMFERINȚA PĂMÂNTULUI!

Pilotul finlandez Kimi Raikkonen a înregistrat, duminică, un nou record, cei mai mulți kilometri la volanul unui monopost de Formula 1, 84.013, care înseamnă mai mult de două ori circumferința Pământului, informează lefigaro.fr. De mai bine de două sezoane, campionul mondial din 2007 nu mai este în prim-planul Formulei 1, dar, la 40 de ani, Kimi Raikkonen continuă să-și scrie legenda pe circuite, la aproape douăzeci de ani după ce și-a făcut debutul în acest sport, la Marele Premiu al Australiei din 2001. Această longevitate îi permite finlandezului de la Alfa Romeo să stabilească recorduri. Duminică, în turul 38 al Marelui Premiu al Spaniei, el a devenit pilotul cu cei mai mulți kilometri în Marele Circ, 83.846. La sfârșitul cursei, terminată pe locul 14, Raikkonen a bifat 84.013 kilometri. Suficient pentru a străbate planeta de două ori pe la Ecuator (40.075 km). Raikkonen l-a devansat pe Fernando Alonso (83.882 km), care va avea ocazia să-și recapete recordul, sezonul viitor, când spaniolul revine la Renault (dacă între timp scandinavul se va retrage). Michael Schumacher completează podiumul cu 81.208 km. Piloții din ultimele generații au un avantaj clar în acest clasament al distanței, deoarece numărul de curse pe sezon a crescut în ultimii ani (21 în 2019, față de 17 în 2000, 16 în 1990 și 14 în 1980). Raikkonen, care a parcurs și cele mai multe tururi, 16.910, ar trebui să ajungă în curând la un alt record, cel al numărului de grand prix-uri disputate. Brazilianul Rubens Barrichello rămâne în frunte în această ierarhie, cu 323 de curse, dar finlandezul este puțin în urmă, cu 319 mari premii. El ar trebui să bifeze această performanță la Nurburgring, în 11 octombrie. În bogata lui carieră, Raikkonen, 21 de grand prix-uri câștigate, un titlu mondial, a concurat pentru Sauber, McLaren, Ferrari (cu care a câștigat trofeul suprem), Lotus și Alfa Romeo (fostă Sauber).

 

Lasă un comentariu