“DOAMNE, LUMINEAZĂ-I PE ROMÂNI!”

Distribuie pe:

Vara anului 2020 a fost una fierbinte din mai multe motive: odată, un virus necunoscut în trecut a pus în pericol sănătatea și viața oamenilor de pe întreaga planetă. Apoi, au fost protestele de amploare în Belgia, Franța, Marea Britanie, inclusiv în SUA - considerată o țară etalon în privința drepturilor omului. Deocamdată criza economică încă nu a fost evaluată, oricum se așteaptă la o criză mondială gravă, iar previziunile economiștilor provoacă îngrijorări în toate țările, inclusiv la noi.

Revenind la vara fierbinte din România, unde capitalismul liberal a preluat conducerea țării, înscăunându-și în administrație oameni, mulți dintre ei fără competențe în domeniile în care s-au trezit după un “apel de seară”, fără să cunoască pârghiile de conducere într-o cumetrie, care a preluat tot ce era rău în socialism.

Timp de 30 de ani s-au perindat la conducerea țării politruci, mulți dintre ei fără dragoste de neam și țară. Dovadă stau “binefacerile” revoluției furate, materializate printr-o distrugere programată a industriei, agriculturi și turismului, printr-un capitalism sălbatic care a încurajat o autodistrugere sistematică a obiectivelor industriale, combinate, fabrici, obiective industriale strategice în care s-au investit bani, și munca românilor ajunse un morman de fier vechi, după declarația unui prim-ministru străin de neamul nostru. Să nu uite distinsul politician, școlit prin străinătate, că aceste mormane de fier vechi asigurau până în 1990 locuri de muncă, pâine și pensii pentru români. Cu o ură greu de descris, au fost nimicite sau înstrăinate peste 1.600 de mari obiective economice în toate județele țării. Dacă și în Harghita, la Miercurea Ciuc s-a construit o fabrică de tractoare, distrusă după 1992, ce să mai comentăm! În județul Mureș s-au lichidat Fabrica de conserve, Imatex, Metalotehnica, Combinatul chimic din Târnăveni, fabrici din industria ușoară Sighișoara, la Luduș, unde începuse o industrializare, s-au lichidat toate întreprinderile și multe alte locații.

Terenul pe care erau amplasate aceste obiective a fost ocupat cu hale pentru comercializarea mărfurilor din import. În alte articole am amintit toate obiectivele distruse din județ, iar când am scris despre Azomureș, o perlă a industriei chimice românești, vândută la proprietari străini, vezi Doamne, pentru modernizare, de parcă specialiștii români nu erau capabili să găsească soluții, am fost aspru criticat, inclusiv de conducerea ziarului. Mai amintim și faptul că înainte de 1989 existau peste 8 milioane locuri de muncă și 3,6 milioane de pensionari. Astăzi paritatea este de 5 la 5.

Poate cel mai trist aspect este cel demografic. Pe lângă faptul că au migrat din țară 5 milioane de tineri, marea majoritate meseriași de elită, în ultimii 30 de ani, 20 de milioane de copii au fost uciși în pântecele mamelor, prin al patrulea Decret al CFSN din 26 decembrie 1989, care prevedea liberalizarea avorturilor.

România a fost jefuită de Uniunea Europeană, de marile puteri ale lumii, devenind o piață de desfacere, izvor de forță de muncă ieftină pentru țările capitaliste.

România este și un poligon pentru experiențe economice și sociale.

Dr. Mihai Tomșa îmi reproșa, la un moment dat, că am scris rău despre români. Să-mi fie cu iertare, într-o democrație, unde votul este hotărâtor, români de bunăvoie, au votat niște “geto-daci” adevărați: Werner, Orban, Kovesi, Arafat, Renata Weber, Helviy Edvard, Petre Roman și alții și alții, care ne conduc țara. Un distins cititor, abonat al ziarului nostru, din Luduș, V. Pop, printr-o scrisoare adresată redacției amintea de aceste aspecte, încheind cu un îndemn: “Doamne, luminează-i și ocrotește-i pe români”.

 

 

Lasă un comentariu