SESIZAREA CCR DE CĂTRE GUVERN VIZÂND MOȚIUNEA DE CENZURĂ - DOAR UN TERTIP

Distribuie pe:

ALDE consideră că sesizarea CCR privind un conflict juridic între Executiv și Parlament provocat de depunerea moțiunii de cenzură este “doar un tertip” prin care premierul Ludovic Orban “încearcă să mai stea câteva zile în plus la Palatul Victoria”.

“Ludovic Orban, de teamă să nu ajungă din nou șomer, face orice demers pentru a nu-și pierde funcția și pentru a bloca o acțiune constituțională a Parlamentului. Moțiunea de cenzură este un drept al opoziției, este prevăzută de Constituție. Orban nu face decât să acționeze disperat, pentru că știe că nu mai are niciun fel de susținere. Sesizarea CCR cu un conflict juridic între Executiv și Parlament este doar un tertip prin care Orban încearcă să mai stea câteva zile în plus la Palatul Victoria. Însă, oricât ar încerca Orban și cei din PNL să blocheze acțiunea Parlamentului, până la urmă nu vor scăpa”, se arată, vineri, într-o postare pe pagina de Facebook a ALDE.

Potrivit ALDE, “în Constituție nu există nicio mențiune privind depunerea unei moțiuni de cenzură în sesiune extraordinară”.

“Orban și PNL trebuie să înțeleagă faptul că Guvernul răspunde în fața Parlamentului, pentru că Guvernul este numit de către Parlament. În conformitate cu prevederile constituționale, Parlamentul poate retrage acest vot de încredere oricând! Nu doar când vor Orban și PNL! Orban face toate aceste mișcări disperate pentru a mai trage de timp. Asemenea unui lider absolut cu apucături de dictator, Orban nu concepe să își piardă funcția”, mai precizează sursa citată.

Guvernul a sesizat CCR în privința unui conflict de natură constituțională provocat de depunerea moțiunii de cenzură de către Partidul Social Democrat și cere PSD ca dezbaterea și votul moțiunii să fie programate după pronunțarea Curții, a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

 

MEMBRII CIRCUMSCRIPȚIEI ELECTORALE COMUNALE 92 ȘINCAI, ÎN IZOLARE DUPĂ CONFIRMAREA UNUI CAZ DE COVID-19

Membrii Circumscripției electorale comunale numărul 92 din comuna Șincai au fost nevoiți să intre în autoizolare la domiciliu după ce unul dintre colegi a fost confirmat cu COVID-19, a declarat ieri președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 28 Mureș, judecătorul Sebastian Voinea.

“Aștept să vedem ce informații ne va comunica Direcția de Sănătate Publică pentru a putea lua măsurile pentru asigurarea continuității procesului electoral. Așteptăm să vedem concluziile oficiale (...). În caz de motive întemeiate, prevăzute de lege, există posibilitatea înlocuirii președintelui sau locțiitorului acestuia, iar în cazul partidelor politice, tot pentru motive întemeiate, partidele politice pot solicita înlocuirea membrilor”, a precizat Voinea. (sursa - agerpres.ro)

Lasă un comentariu