ȘTIAȚI CĂ...

Distribuie pe:

* Ceaiul de lavandă are proprietăți terapeutice valoroase: anticolitice, coleretic-colagoge, antiseptice, diuretice, relaxante și anxiolitice. Acest lucru este posibil pentru că în compoziția plantei se regăsesc alcoolul olifalic, acidul acetic, taninul și principiile amare, care atribuie lavandei virtuți vindecătoare pentru mai bine de 70 de boli. Infuzia și tinctura de lavandă ajută în caz de dischinezii biliare, de balonări sau de migrene.

* Frunzele de dafin îi pot ajuta foarte mult pe cei care suferă de diabet, reumatism sau boli digestive. Astfel, frunzele de dafin micșorează nivelul zahărului din sânge, al colesterolului și al trigliceridelor și ajută astfel la tratarea diabetului de tip 2. Iar uleiul din frunzele de dafin ameliorează durerile provocate de luxații, artrită, reumatism. În plus, frunzele de dafin pot pre

veni apariția ridurilor, în acest scop existând diferite remedii.

* În cantități moderate, țuica fiartă poate face adevărate minuni pentru organismul uman. Astfel, ea este unul dintre cele mai populare remedii împotriva răcelii și gripei, ținând departe aceste afecțiuni prin dilatarea vaselor capilare și oxigenarea sângelui. Medicii recomandă să consumăm țuica fiartă în cantități mici, de până la 150 ml. Există însă și persoane care trebuie să evite această băutură: gravidele, cei care suferă de ulcer, hepatită sau cei care sunt anemici.

* Pe spatele unui card bancar se află o bandă magnetică care stochează date importante (numele posesorului, banca emitentă, numărul contului, limita de credit și în unele cazuri chiar creditul disponibil). Aceasta poate fi vulnerabilă dacă e demagnetizată, ardul fiind refuzat de orice POS și bancomat.

*Tradiția fumatului de narghilea a început în India, în secolul al XVI-lea, când meșteșugul sticlăriei a pătruns în țară odată cu importul sticlei prin intermediul British East India Company. Tot în acea perioadă, fumatul tutunului a devenit din ce în ce mai popular în clasele sociale superioare. Astfel, în încercarea de a purifica tutunul prin fierbere într-un vas de sticlă numit “shisha”, a luat naștere narghileaua, care a devenit curând un simbol al statutului social.

* Unele alimente determină modificări de circulație, hormonale, imunologice și fizice care pot agrava sau provoca apariția celulitei. Astfel, dulciurile, mâncărurile grase, băuturile carbogazoase, cofeina, alcoolul, sarea în exces și carbohidrații rafinați sunt marii inamici ai femeilor care încearcă să scape de celulită.

Lasă un comentariu