RENAULT - RISC DE INCENDIERE!

Distribuie pe:

Autoritatea Națională de Protecție a Consumatorilor (ANPC) anunță că Renault România recheamă în service două modele, respectiv Megane IV și Talisman.

“Compania a declanșat acțiunea de modificare a celor două modele după ce a identificat un risc de deteriorare a conductei de carburant, ceea ce ar putea provoca o scurgere. Producătorul auto francez Renault a inițiat o rechemare masivă la nivel global, după ce s-a constatat că trei dintre modelele sale (inclusiv Renault Scenic) au probleme cu instalația de alimentare cu carburant. Concret, eroarea de fabricație ar putea duce, în cazuri extreme, inclusiv la incendierea mașinii.

Este vorba de 25.000 de automobile Megane, Scenic și Talisman, fabricate în Douai, între 20 septembrie 2018 și 27 mai 2019 (Scenic și Talisman) și Palencia, între 8 noiembrie 2018 și 20 iunie 2019 (Megane). Insistăm asupra importanței de a efectua această operațiune pentru a evita orice tip de situație neplăcută.

Compania a identificat posibilitatea ca anumite elemente ale trenului de rulare spate să nu fie strânse corect. Acest lucru ar putea conduce la funcționarea necorespunzătoare și, în situații excepționale, chiar la blocarea unei roți spate de pe vehiculul dumneavoastră.

Scopul venirii acestor mașini în service este înlocuirea conductei de alimentare carburant, operațiune care durează 0,5 ore pentru Talisman și 0,7 ore în cazul Megane.

De la începutul anului 2020, chiar și în plină pandemie de Covid-19, reprezentanțele auto din România au lansat peste 100 de campanii de rechemare în service pentru diverse probleme tehnice identificate de marii producători la modelele pe care le-au livrat deja clienților”, se arată în notificarea ANPC. (L.P.)

 

Lasă un comentariu