VREAU SĂ TRĂIESC O VIAȚĂ NORMALĂ

Distribuie pe:

William James Sidis este considerat cel mai inteligent om care a trăit vreodată, însă IQ-ul său foarte mare (250-300) nu i-a oferit o viața ușoară, ba din contră.

Născut în SUA, din părinți ucrainieni, în anul 1898, micul Wlliam părea să aibă ușile deschise către un viitor strălucit și o carieră de succes. La doar 8 luni mânca singur cu lingurița, la 2 ani putea să citească, iar până la vârsta de 7 ani vorbea fluent în franceză, engleză, germană, latină, ebraică, greacă și rusă.

Admis la Universitatea Harvard la vârsta de 9 ani, profesorii îl primesc la cursuri abia după trei ani, când îl consideră mult mai matur să urmeze cursurile unei universități. Fiind celebru în presa vremii, jurnaliștii îl urmăreau deseori pe băiat prin clădirea universității, în căutarea de senzațional. Reușește să termine facultatea la 16 ani.

În ciuda rezultatelor și succesului său de la Harvard, William a descris anii de studiu ca fiind o perioadă nefericită și traumatizantă din viața lui. El s-a plâns de faptul că a fost tachinat și umilit de către studenții mai mari. La absolvire, le-a declarat reporterilor prezenți la ceremonie: “Vreau să trăiesc o viață normală. Singurul mod de a face asta, este de a trăi în izolare. Nu mi-au plăcut niciodată gloatele”.

După ce a finalizat studiile, s-a decis să fie profesor de matematică la Universitatea Rice din Houston, însă celebritatea și hărțuirile ziariștilor l-au făcut să demisioneze și să se mute în Boston, unde a avut câteva slujbe, sub nivelul său de inteligență și educație.

În primăvara anului 1919, a fost arestat pentru organizarea de manifestații comuniste. La proces spune că nu crede în Dumnezeu și susține socialismul, fiind convins că multe dintre problemele omenirii ar putea fi rezolvate dacă țările ar renunța la capitalism.

A executat optsprezece luni de închisoare. După ce iese, se izolează în apartamentul său din Boston, renunțând chiar să-și mai viziteze părinții si prietenii, redactând însă mai multe lucrări științifice.

În iulie 1944 este găsit inconștient în apartament. Suferise un accident vascular cerebral care îi fusese fatal, la numai 46 de ani.

(sursa: atlas-geografic.net)

Lasă un comentariu