CFR CLUJ - DINAMO ZAGREB, ÎN TURUL SECUND PRELIMINAR CHAMPIONS LEAGUE. DAN PETRESCU, FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU CLUBUL CARE I-A DAT PE MODRIC, MANDZUKIC SAU BROZOVIC!

Distribuie pe:

Meciul CFR Cluj - Dinamo Zagreb, programat miercuri, de la ora 21.00, în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, reprezintă primul test de foc pentru campioana Românie în drumul spre grupe. În primul tur preliminar, echipa lui Dan Petrescu a eliminat-o pe Floriana FC, din Malta. Sorții i-au adus lui Dan Petrescu un adversar dificil în turul secund preliminar. Campioana Croației, Dinamo Zagreb, este un club care crește jucători de perspectivă și pe care îi vinde, apoi, pe sume mari. Partida va fi condusă de o brigadă din Portugalia, avându-l la centru pe Antonio Emanuel Carvalho Nobre. Acesta va fi ajutat la cele două linii de Bruno Alves Jesus și Nuno Pereira. Rezervă va fi Joăo Carlos Antunes Pereira Bento. Cu un lot cotat la 86 de milioane de euro, Dinamo Zagreb vine în România cu fotbaliști importanți, precum: Dominik Livakovic (12 milioane de euro), Arijan Ademi (5.5 milioane de euro) sau Mislav Orsic (7.5 milioane de euro). Printre cele mai mari transferuri făcute de croați, de-a lungul timpului, se numără: Marko Pjaca (Juventus/23 de milioane de euro), Luka Modric (Tottenham/21 de milioane de euro), Dani Olmo (19 milioane de euro), Filip Benkovic (Leicester/14.5 milioane de euro), Marko Rog (Napoli/13.5 milioane de euro), Vedran Corluka (Manchester City/13 milioane de euro), Mario Mandzukic (Wolfsburg/7 milioane de euro) sau Marcelo Brozovic (Inter/5 milioane de euro).

 

MIREL RĂDOI ȘI-A AFLAT ADVERSARII DIN PRIMUL MECI PE BANCA ROMÂNIEI!

Mirel Rădoi va debuta pe banca reprezentativei României contra Irlandei de Nord, în UEFA Nations League. Nord-irlandezii și-au anunțat lotul pe care îl vor deplasa la București, pe 4 septembrie. La sfârșitul lunii noiembrie 2019, Mirel Rădoi, fostul selecționer al reprezentativei U21, a fost numit în funcția de antrenor principal al echipei naționale de seniori a României. Primul test pentru tehnicianul de 39 de ani va fi împotriva Irlandei de Nord, pe 4 septembrie, în UEFA Nations League. Adversara României a anunțat lotul de jucători cu care va ataca primul meci internațional din acest an. Veteranii Jonny Evans, Steven Davis și Kyle Lafferty sunt nelipsiți, dar din echipa lui Ian Baraclough fac parte și tineri precum Jamal Lewis, dorit de Liverpool și Bayern München, sau Bailey Peacock-Farrell. România are palmares pozitiv în fața britanicilor în ultimele 3 dispute directe. “Tricolorii” au înregistrat 2 victorii și o remiză. Mirel Rădoi va folosi meciurile cu Irlanda de Nord și Austria din Nations League, de la începutul lunii septembrie, pentru a pregăti semifinala play-off-ului de calificare la EURO 2020, contra Islandei. Partida în compania nordicilor este programată pe 8 octombrie, la Reykjavik. Dacă va depăși naționala lui Erik Hamren, reprezentativa României va da piept în finala mini-turneului de calificare la Campionatul European, cu învingătoarea dintre Ungaria și Bulgaria.

 

DAN PETRESCU, ÎNGRIJORAT ÎNAINTE DE MECIUL CU DINAMO ZAGREB

Antrenorul lui CFR Cluj s-a plâns, în ultimele săptămâni, de posturile descoperite din lot. În cele din urmă, transferurile vor veni, exact pe posturile cerute de Dan Petrescu, dar prea târziu pentru partida cu Dinamo Zagreb. În linia de mijloc a terenului, campionii vor să-l aducă pe Paul Anton, în timp ce în atac Jakub Vojtus pare alesul. “Bursucul” și-a avetizat fotbaliștii înaintea partidei cu Academica Clinceni, în vederea meciului cu campioana Croației: “Jucătorii mei nu au cum să nu fie motivați înaintea meciului cu Clinceni. Cine nu va fi concentrat în această partidă, e clar că nu va juca în meciul cu Dinamo Zagreb. Nu ai cum să nu fii concentrat în prima etapă, faci parte din lotul echipei campioane și trebuie să demonstrezi că meriți să îmbraci acest tricou”, a declarat Dan Petrescu. Antrenorii lui Dinamo Zagreb au urmărit meciul Floriana - CFR Cluj și au intrat în alertă. Croatul lui FC Botoșani, Marko Dugandzic, nu-i dă nicio șansă lui CFR Cluj cu Dinamo Zagreb. Fostul internațional croat U19, ajuns acum la 26 de ani, o consideră pe Dinamo Zagreb favorită clară și nu îi dă șanse de victorie CFR-ului. “Dinamo este favorită și sunt convins că îi va bate pe români. Clujul pur și simplu nu are jucători de clasă precum Dinamo, care are și un ritm mai bun, joacă mai bine, mai variat și are o experiență mai mare în meciurile europene. Totuși, Clujul nu trebuie subestimat”, a declarat Dugandzic pentru Vecernji. “CFR face un pressing avansat, deschide scorul și apoi joacă la rezultat, se apără cu opt jucători și e greu să le pui probleme. Joacă un fotbal urât, cel mai adesea cu mingi lungi în diagonală peste apărarea adversă. Sunt periculoși pe contraatac. Deac este cel mai bun jucător al lor, e experimentat, calm și e periculos la lovituri libere și cornere”, a mai adăugat croatul.

 

AUSTRIA ȘI-A ANUNȚAT LOTUL PENTRU MECIUL CU ROMÂNIA

Austria a anunțat lotul pentru meciurile cu Norvegia și România din UEFA Nations League. Compus în mare parte cu jucători din Bundesliga, starul David Alaba de la Bayern München nu lipsește. Lotul Austriei pentru meciul cu România: Portari - Pavao PERVAN (VfL Wolfsburg/GER; 1 Länderspiel), Alexander SCHLAGER (LASK; 1), Cican STANKOVIC (FC Red Bull Salzburg; 4), Fundași - Aleksandar DRAGOVIC (Bayer 04 Leverkusen/GER; 80/1 Tor), Martin HINTEREGGER (Eintracht Frankfurt/GER; 45/4), Stefan LAINER (Borussia Mönchengladbach/GER; 18/1), Philipp LIENHART (SC Freiburg/GER; 1/0), Stefan POSCH (TSG 1899 Hoffenheim/GER; 5/1), Andreas ULMER (FC Red Bull Salzburg; 17/0), David ALABA (FC Bayern München/GER; 72/14), Mijlocași - Julian BAUMGARTLINGER (Bayer 04 Leverkusen/GER; 74/1), Christoph BAUMGARTNER (TSG 1899 Hoffenheim/GER; 0/0), Florian GRILLITSCH (TSG 1899 Hoffenheim/GER; 15/1), Stefan ILSANKER (Eintracht Frankfurt/GER; 42/0), Florian KAINZ (1. FC Köln/GER; 16/0), Konrad LAIMER (RB Leipzig/GER; 7/1), Valentino LAZARO (Borussia Mönchengladbach/GER; 28/3), Xaver SCHLAGER (VfL Wolfsburg/GER; 11/1), Peter ZULJ (RSC Anderlecht/BEL; 10/0), Atacanți - Adrian GRBIC (FC Lorient/FRA; 0/0), Michael GREGORITSCH (FC Augsburg/GER; 17/2); Karim ONISIWO (1. FSV Mainz 05/GER; 6/0), Marcel SABITZER (RB Leipzig/GER; 42/7). România va juca cu Austria pe 7 septembrie, la Klagenfurt.

 

CORONAVIRUSUL ÎNCEPE SĂ FACĂ RAVAGII ÎN CUPELE EUROPENE. DOUĂ ECHIPE AU PIERDUT LA MASA VERDE MECIURILE DIN PRELIMINARII

Slovan Bratislava și FC Pristina au pierdut la masa verde meciurile din Liga Campionilor, după ce au avut înregistrate cazuri pozitive de infectare cu noul coronavirus în loturi și nu au jucat meciurile din turul I preliminar al Ligii Campionilor, respectiv manșa de calificare în preliminariile Ligii Europa, informează lequipe.fr. Slovan ar fi trebuit să joace la 21 august împotriva formației Klaksvik din Insulele Feroe, însă întreaga echipă din Bratislava a fost plasată în carantină de autoritățile locale după două probe pozitive consecutive, în două zile, în cazul unuia dintre jucătorii slovaci. După ce a fost analizat de Comisia de control, etică și disciplină a UEFA, dosarul a fost trimis la Comisia de apel a forului european, care a decis, luni, ca partida să fie pierdută cu 0-3 de Slovan. În cazul FC Pristina, care avea meci cu FC Lincoln Red Imps în 18 august, jucătorii au fost testați, iar rezultatele au fost negative, înainte de a pleca în Gibraltar, unde au fost testați din nou. Întrucât mai mulți membri ai delegației au avut rezultate pozitive, întreaga echipă a fost plasată în carantină. Jocul a fost amânat pentru 22 august, clubul din Kosovo având voie să aducă jucători suplimentari, cu condiția să fie negativi. Din păcate pentru clubul kosovar, opt jucători din grupul suplimentar de fotbaliști au fost testați pozitiv și toți au fost plasați în carantină, astfel că meciul nu s-a mai putut juca. Prin urmare, și FC Pristina a pierdut cu 0-3. În manșa a doua preliminară a Ligii Campionilor, Klaksvic va evolua, în deplasare, cu Young Boys Berna, iar FC Lincoln, acasă, cu Union Titus Petange din Luxemburg, în turul I preliminar al Ligii Europa.

 

MIHAELA BUZĂRNESCU, ÎNAINTE DE US OPEN: “DUPĂ UN AN DE AȘTEPTARE, ÎN SFÂRȘIT PORNESC CĂTRE PRIMUL MEU TURNEU”

Jucătoarea Mihaela Buzărnescu, care nu a mai jucat la un turneu de aproape un an, s-a declarat încântată de participarea la US Open, ea precizând că este fericită că va concura din nou. “După un an de așteptare, în sfârșit pornesc către primul meu turneu, US Open. Entuziasmată este puțin spus, nu găsesc cuvinte să vă descriu emoțiile și fericirea de a concura din nou”, a scris Buzărnescu pe Facebook. Sportiva română a participat ultima dată la Tașkent Open, turneu care s-a desfășurat în perioada 23-28 septembrie 2019.

 

Lasă un comentariu