PENTRU O SOCIETATE SIGURĂ ȘI OCROTITĂ - PREVENIREA TRAFICULUI DE PERSOANE

Distribuie pe:

“În această perioadă deosebit de provocatoare pe care o traversăm cu toții, persoanele vulnerabile sunt în continuare expuse pericolelor, inclusiv traficului de persoane. Pandemia de coronavirus, cu care ne confruntăm, are efecte multiple, inclusiv în plan economic și social, iar măsurile impuse de autorități, în cadrul efortului general de a limita răspândirea virusului, au afectat cererea și oferta de pe piața forței de muncă. Multe persoane vulnerabile aleg să plece către orice ofertă de muncă, fără să-și ia minimele măsuri de precauție. Din păcate, un număr destul de mare al victimelor traficului de persoane din Europa este reprezentat de cetățeni români. Informarea temeinică, renunțarea la încrederea oarbă în promisiunile și ofertele superavantajoase... reprezintă premisele certe ale unei vieți în siguranță! «Nu cred că asta mi se poate întâmpla mie» este un mod de gândire care poate duce la experiențe cu consecințe grave! Verificați în detaliu propunerile și asigurați-vă de veridicitatea lor, prin mai multe mijloace!”, sublinia comisar-șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela - coordonator Centrul Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.).

Siguranța noastră, a tuturor, a fost un subiect dezbătut, la sfârșitul săptămânii trecute, cu persoanele aflate în Piața de Zi din Reghin. Împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, voluntari ai Crucii Roșii, Poliția Locală Reghin și Poliția Municipală, specialiștii Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au derulat o altă activitate de prevenire a traficului de persoane și de informare cu privire la măsurile de prevenție, astfel încât să avem o societate sigură și ocrotită. De un real folos au fost măștile de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus împărțite de voluntarii Crucii Roșii.

“Mulțumim pentru interesul de a fi informat și sănătos, în același timp!”, preciza comisar-șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela.

 

Lasă un comentariu