SE ELABOREAZĂ PLAN URBANISTIC GENERAL AL SIGHIȘOAREI - INSTRUMENT ESSENTIAL PENTRU DEZVOLTAREA MUNICIPIULUI

Distribuie pe:

Primăria Sighișoara a accesat suma de 1.100.000 lei, din fonduri guvernamentale nerambursabile, pentru actualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Sighișoara, realizat în sistem informatic GIS, și a Regulamentului local de urbanism aferent acestuia.

Procedura de elaborare a noului PUG, absolut vital pentru viitorul orașului, a început în anul 2018, fiind actualmente în derulare. S-au aprobat studiile de fundamentare în comisia tehnică de urbanism, urmând să fie prezentat PUG-ul preliminar, anul acesta. Planul Urbanistic General este primul set de norme care trebuiesc respectate în cazul elaborării oricărui proiect de construcție.

Planul Urbanistic General reprezintă principalul instrument de planificare și dezvoltare a orașului, dar reprezintă și primul set de norme care trebuie respectate în cazul elaborării oricărui proiect de construcție, motiv pentru care elaborarea acestui plan a reprezentat o prioritate.

Vechiul Plan Urbanistic General al Sighișoarei a fost elaborat în anul 1999, termenul de valabilitate fiind prelungit de mai multe ori, din acesta lipsind multe reglementări necesare pentru dezvoltarea orașului, el necorespunzând realității actuale.

Planul Urbanistic General cuprinde prevederi pe termen mediu și lung cu privire la delimitarea zonelor în care se preconizează operațiuni de regenerare urbană.

Acesta este absolut necesar în cazul unor investiții de interes sau de utilitate publică majoră (modernizarea infrastructurii rutiere, extinderea intravilanului și a infrastructurii de apă, canalizare și gaze naturale), elaborarea PUG având drept scop creșterea calității vieții sighișorenilor.

Lasă un comentariu