CIPRIAN DOBRE REVINE PE SCENA POLITICĂ DIN JUDEȚUL MUREȘ: „M-AM ÎNTORS"

Distribuie pe:

Fostul președinte al Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, și-a anunțat luni, 24 august, revenirea pe scena politică și publică a județului Mureș, după ce Direcția Națională Anticorupție a clasat dosarul în care fostul lider PNL Mureș era urmărit penal pentru fapte de corupție. Motivarea DNA pentru clasarea dosarului spune că faptele pentru care Ciprian Dobre era acuzat nu există.

În urmă cu 4 ani și jumătate, Ciprian Dobre, pe atunci președintele Consiliului Județean Mureș, anunța că nu va mai candida pentru un nou mandat și nu va mai face nicio declarație publică atâta timp cât asupra sa vor exista suspiciuni de corupție. Acesta afirma atunci că așteaptă ca procurorii să facă lumină în dosarul în care era urmărit penal pentru luare de mită, spălare de bani și folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. În data de 18 august 2020, DNA a emis ordonanța de clasare cu motivarea că faptele pentru care Dobre era urmărit penal nu s-au petrecut.

„De patru ani și șase luni nu am mai dat nicio declarație de presă în cadrul PNL (din 20 aprilie 2016). Acum vorbesc din postura unui om asupra căruia nu mai planează nicio suspiciune. Îmi amintesc că atunci când am stat, în 21 aprilie 2016, cele douăsprezece minute la DNA și mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect pentru mai multe fapte, am declarat atunci în fața dumneavoastră și în fața cetățenilor că nu voi face nicio declarație publică până nu se risipește orice fel de îndoială la adresa persoanei mele, fiind în acea vreme o persoană publică. Fac astăzi, după patru ani și jumătate, această declarație. A fost un exercițiu interesant pentru mine și cred că trebuie să fim pregătiți, atunci când intrăm în politică, și pentru acest exercițiu de a face pasul în spate sau de a face pasul lateral (...) Avem o ordonanță de clasare din 18 august anul curent, prin care întreg dosarul este clasat, în care se motivează că faptele nu există", a spus avocatul Ciprian Dobre în cadrul unei conferințe de presă.

Ciprian Dobre despre alegerile locale: Adversarul numărul 1 este UDMR

Fostul președinte al Consiliului Județean Mureș și-a manifestat încrederea că Partidul Național Liberal va obține un scor istoric la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ciprian Dobre a mai spus că Partidul Național Liberal va acționa unitar, ca o echipă, și toți candidații vor avea sprijinul său în această perioadă dificilă.

„Fac această declarație în fața dumneavoastră, să vă spun că m-am întors. M-am întors și vom încerca în Partidul Național Liberal filiala Mureș să obținem cel mai mare scor pe care PNL l-a avut vreodată în județul Mureș, la alegerile locale. Va fi un scor istoric. În primul rând, trebuie să unim cele două linii ale frontului, să nu existe linia frontului la Primăria Târgu-Mureș și linia frontului la Consiliul Județean. Va trebui să unificăm cele două linii ale frontului și să facem o singură linie a frontului. Adversarul numărul 1 în județul Mureș, așa cum a fost întotdeauna, este UDMR, iar adversarul secundar este PSD. Cred că PNL are cea mai bună echipă și are premisele perfecte pentru a scoate un scor istoric la aceste alegeri locale", a mai spus Ciprian Dobre.

Ciprian Dobre este de profesie avocat, activând în domeniul juridic începând cu anul 1997. Între anii 2005-2008 a fost prefectul județului Mureș, iar între anii 2008-2012 a fost deputat de Mureș în Parlamentul României. Cea mai recentă funcție publică ocupată de Ciprian Dobre a fost cea de președinte al Consiliului Județean Mureș, între anii 2012-2016, Ciprian Dobre fiind candidatul român care a obținut cel mai mare număr de voturi la un scrutin electoral uninominal din istoria recentă a județului Mureș.

 

Lasă un comentariu