PREGĂTIM ÎNCEPEREA ANULUI ȘCOLAR ÎN CONDIȚII DE SIGURANȚĂ. SĂNĂTATEA ESTE PRIORITARĂ!

Distribuie pe:

Primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Malăncrăvean, i-a invitat miercuri, 26 august 2020, pe directorii unităților de învățământ la o întâlnire în cadrul căreia au fost analizate  măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru reluarea activităților în condiții de siguranță în unitățile de învățământ sighișorene, în contextul epidemiologic al COVID-19.

Au fost prezentate liniile de finanțare prin care pot fi accesate fonduri nerambursabile pentru nevoile unităților în ceea ce privește tehnologia IT pentru procesul educativ în mediul online, despre nevoile unităților în ce privește echipamentele de protecție sanitară (măști, dezinfectanți), resursele umane și spațiile pentru desfășurarea procesului educativ cu norme de distanțare.

,,Dorim ca în condiții de siguranță cât mai mulți copii să meargă la școală.

Ordinea pe care trebuie să o avem în vedere este: sănătatea, siguranța copiilor și educația.

În funcție de contextul epidemiologic, trebuie luate măsurile sanitare și de protecție, de organizare a activității pentru începerea noului an școlar în condiții de siguranță pentru prevenirea/limitarea îmbolnăvirilor cu virusul Sars Cov2. În acest sens, am invitat cadrele didactice la o întâlnire comună pentru a analiza și sintetiza nevoile și a găsi soluții.

Trebuie să ne asigurăm că de la venirea elevului în școală și triajul lui, până la plecarea de la cursuri, avem condiții de siguranță și că personalul didactic și auxiliar este protejat.

Împreună cu directorii unităților de învățământ am analizat modalitățile în care putem asigura învățământul sighișorean în actualul context, respectând procedurile proiectului metodologiei-cadru elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării.

Reluarea activităților didactice, în condiții de siguranță sanitară, trebuie să fie prioritară pentru clasele terminale, a 8-a și a 12-a,  a căror elevi au nevoie de o atenție deosebită, date fiind examenele de final de an școlar pentru care vor trebui să se pregătească.

Pentru ceilalți elevi, am discutat despre implementarea sistemului alternativ: școală-online, o săptămână școală, o săptămână sistem online.

Dacă vor fi necesare spații suplimentare pentru procesul educațional, am identificat unele disponibile astfel încât un număr cât mai mare de elevi să poată merge la școală.

Școlile sighișorene au acces la internet și ne-am asigurat că există și platformele digitale pe care să se poată desfășura procesul educațional începând cu 14 septembrie.

Ne-am asigurat că se iau măsurile de protecție necesare: asigurarea materialelor pentru dezinfectare și igienă, privind asigurarea apei potabile, măsuri de igienă la intrarea în unitate, de igienă și comportament în timpul desfășurării procesului educativ", a spus primarul Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

Lasă un comentariu