NU VOM PUTEA ORGANIZA VÂLTOAREA MUREȘEANĂ!

Distribuie pe:

Totuși, va trebui să anulăm Vâltoarea Mureșeană. După zeci de ședințe, întâlniri cu organizatorii de programe și instituții de sănătate publică am luat decizia de a nu organiza Vâltoarea de acest an.

Deși organizatorii diverselor festivaluri anunțau rând pe rând că vor anula evenimentele din acest an, noi am continuat să sperăm că vom reuși totuși să organizăm Vâltoarea. Am sperat că restricțiile anunțate la începutul pandemiei în primăvară vor fi relaxate până în toamnă și vom avea posibilitatea de a organiza un eveniment la care vor putea participa târgumureșenii. Ne-am pregătit cu mai multe scenarii: public limitat, înregistrarea participanților, transmisiuni live, distanțare. Am luat această decizie luând la cunoștință opinia reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Mureș și experiența altor organizatori de festivaluri. Un motiv important a fost renunțarea la toți invitații din străinătate, care nu ar fi putut ajunge din cauza restricțiilor de călătorie și a obligativității carantinării și astfel festivalul din acest an nu ar fi fost la nivelul edițiilor precedente.

Credem, totodată, că Vâltoarea trebuie să fie despre întâlnirile personale, îmbrățișări și timp petrecut împreună, iar asta este foarte greu de realizat în prisma măsurilor de distanțare socială.

Am dorit să organizăm festivalul pentru a ajuta formațiile locale, partenerii noștri care asigură tehnica de lumini și sonorizare și producătorii locali, însă în condițiile actuale acest lucru nu este posibil.

Considerăm că cel mai important aspect este să nu periclităm sănătatea și siguranța oamenilor. Întrucât în momentul de față nu putem organiza în condiții de siguranță acest eveniment, considerăm că anularea lui este cea mai responsabilă decizie. Fără participanți, Vâltoarea Mureșeană nu poate îndeplini scopul pe care l-a servit preț de opt ani.

Ne pregătim, ca în momentul în care vor fi relaxate restricțiile și situația epidemiologică se va îmbunătăți, să organizăm întâlnirile și programele. Vâltoarea Mureșeană ne unește!

 

Lasă un comentariu