PROIECT: ÎNCĂ ZECE MESERII VOR FI RECUNOSCUTE ÎN ROMÂNIA!

Distribuie pe:

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin privind modificarea și completarea clasificării ocupațiilor, aprobată prin Ordinul ministrului Muncii, Familiei și Protecției Sociale și al președintelui Institutului Național de Statistică nr. 1832/856/2011, prin care sunt introduse zece noi meserii.

“Ocupațiile practicate în cadrul economiei naționale care modifică și completează clasificarea ocupațiilor din România sunt administrator programe naționale boli transmisibile, agent rețea boli transmisibile, arhitect naval, asistent coordonator programe naționale curative și boli netransmisibile, auditor public extern, cercetător de nave, recepționer medical, responsabil tehnic cu execuția, stilist extensii de păr și transcriptor medical.

Ocupația de operator deratizare, dezinsecție, dezinfecție se mută din grupa de bază muncitori pentru servicii de colectare (distribuție) a apei și a lemnelor de foc în grupa de bază muncitori pentru diverse servicii ocazionale; ocupația disc jockey se mută din grupa de bază muzicieni, cântăreți și compozitori în grupa de bază alți specialiști asimilați din domeniul artistic și cultural.

Se redenumește ocupația agent de penitenciare cu agent de poliție penitenciară, păstrând același cod", se propune în proiectul MMPS.

*

Propunerile, sugestiile și opiniile cu privire la acest proiect de act normativ pot fi transmise la adresa de e-mail dezbateri@mmuncii.gov.ro, în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site, respectiv 26 august - 4 septembrie 2020. (L.P.)

Lasă un comentariu