EXAMENUL DE BACALAUREAT, SESIUNEA AUGUST-SEPTEMBRIE - UN CANDIDAT, ELIMINAT LA PROBA LA ALEGERE A PROFILULUI ȘI SPECIALIZĂRII

Distribuie pe:

Miercuri, 26 august, a avut loc proba la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului de Bacalaureat - E) d). În județul Mureș s-au înscris 689 de candidați, iar 548 s-au prezentat (141 fiind absenți). Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat 1 candidat, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia - inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș. Totodată, domnia sa adăuga și că niciunul dintre candidați nu a avut temperatura peste maximul admis.

Ieri, 27 august, s-a desfășurat ultima probă scrisă, la Limba și literatura maternă - proba E.b). Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise este programată pentru data de 2 septembrie (până la ora 12) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14-20.

Rezultatele elevilor vor fi publicate, la fel ca în prima sesiune, prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).

Conform calendarului examenului, sâmbătă, 5 septembrie, vor fi afișate rezultatele finale.

 

Lasă un comentariu