FOST GIMNAST ȘI CAMPION DE AUTOMOBILISM A ADUS ÎN ROMÂNIA KARTINGUL ELECTRIC

Distribuie pe:

Robert Drăgan, promotorul karturilor cu motor care nu poluează, are o poveste impresionantă! A practicat gimnastică, a fost campion național de automobilism și de offroad, a vândut tot ce avea aici și a plecat în Italia pentru visul băiatului său: acela de a ajunge campion mondial la karting electric. După 10 ani, s-a întors în țară pentru a lansa mașinuța cu motor electric, care face furori printre copii. „Noi facem karting din 1997 și, bineînțeles, pe vremea aceea, nu exista nimic electric și am început cu kartul pe benzină. În 2011 am reușit să miniaturizăm tehnologia de mașini electrice, am reinventat-o pentru kart și a apărut primul prototip" - Robert Drăgan, promotorul kartingului electric în România.

Fiul lui e vicecampion mondial

Din 2011 până în 2015, când a ajuns la produsul final, în fiecare zi nu a făcut altceva decât să schimbe baterii, să construiască controlere și motoare. Dragostea pentru băiatul său, care avea doar 6 ani când a început kartingul electric, l-a făcut pe Robert și pe soția sa să renunțe la toate pasiunile lor! „În fiecare zi îl puneam în kart, iar după un an a început să meargă din ce în ce mai bine și l-au văzut fel de fel de oameni care se pricepeau și au zis să încercăm cu el la performanță" - Robert Drăgan, promotorul kartingului electric în România. După 11 ani de muncă, Tommy a devenit vicecampion mondial la karting electric, dar, pentru asta, părinții săi și-au vândut tot în România și s-au mutat în Italia. „De când ne-am mutat a mai durat 4 ani până a ajuns în vârf. În Italia, competițiile erau în fiecare săptămână, ne urcam în avion marți, miercuri începeau antrenamentele, duminică seara ne urcam în avion. Pentru noi, avioanele erau ca autobuzul. Și atunci, am renunțat la toate afacerile din România, am vândut tot și ne-am mutat în Italia" - Robert Drăgan, promotorul kartingului electric în România. În 2015, la 10 ani după ce și-a luat familia și a plecat din țară, Robert s-a întors pentru a lansa în România kartingul electric. Între timp, el și soția sau au devenit bunici. „M-am certat și cu cei de la fabrică, dorința mea a fost să le lansăm aici și să le ținem în România cât putem de mult, ca și tehnologie, ca să ne dezvoltăm noi copiii din România" - Robert Drăgan, promotorul kartingului electric în România.

 

PRIMUL JOC AL TRICOLORELOR PE TEREN PROPRIU, ÎN 2020, SE JOACĂ LA CNF MOGOȘOAIA!

Reprezentativa feminină de fotbal a României are programate două jocuri în luna septembrie, în deplasare cu Belgia (18 septembrie) și acasă împotriva Croației (22 septembrie). Partida cu Belgia, din deplasare, se va juca la Leuven, începând cu ora locală 17.30 (18.30 în România). După întâlnirea cu adversarul pe care l-am întâlnit în ultimele două campanii de calificare, tricolorele vor reveni în țară, unde vor juca pe teren propriu, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, împotriva Croației. Meciul este programat să înceapă de la ora 19:00 și va fi transmis în direct pe Pro X. Acesta este primul joc al tricolorelor din acest an, pe teren propriu, după ce partida cu Elveția, din luna iunie, a fost reprogramată. Naționala feminină a câștigat ultimul joc disputat pe terenul de la Mogoșoaia, 3-0 împotriva naționalei Lituaniei!

 

„MESSI ARE DEJA ECHIPĂ!" UNUL DINTRE APROPIAȚII STARULUI ARGENTINIAN A ARUNCAT BOMBA ȘI A SPUS LA CE CLUB AR URMA SĂ SE TRANSFERE

„Messi are deja echipă", susține Josep Maria Minguella, impresarul care l-a transferat pe argentinian la FC Barcelona, când avea doar 12 ani. Acesta susține că Messi se va transfera la Inter Milano. Lionel Messi a șocat pe toată lumea după ce a trimis un fax conducerii în care a anunțat că nu vrea să mai stea și își dorește să se transfere la o altă echipă. Un agent care îl cunoaște bine pe starul argentinian susține că Messi și-ar fi ales deja echipa.

Unde ar urma să se transfere atacantul de 33 de ani

Josep Maria Minguella este impresarul care, când Messi avea doar 12 ani, a reușit să-l transfere la FC Barcelona. Acum, agentul de jucători vine cu o informație surprinzătoare. Minguella susține că Messi și-ar fi ales deja echipa. Ar fi vorba despre Inter Milano. Pentru Messi ar fi contat faptul că se plătesc mai puține taxe în fotbalul italian, dar și că în Serie A l-ar avea din nou rival pe Cristiano Ronaldo, care joacă la Juventus. „Pentru mine, Messi are deja echipă - Inter. În Italia se plătesc mai puține taxe și, în plus, acolo este Cristiano Ronaldo. Pentru mine este greu să-l văd în Anglia, indiferent că prietenii săi, Aguero și Guardiola, sunt la City. Acum, în Italia se încearcă revitalizarea fotbalului, cu transferuri excelente și cu aceste avantaje pentru contractele de publicitate ale jucătorilor de fotbal". „Acum, Barca trebuie să regândească situația. Dacă cu Leo Messi nu știau în ce direcție merge echipa, imaginați-vă ce se întâmplă fără el", a declarat Josep Maria Minguella pentru Cadena COPE.

Cum se poate transfera Messi de la FC Barcelona. Detaliile care complică plecarea

Leo Messi mai are un an de contract cu FC Barcelona și are o clauză de reziliere de 700 de milioane de euro, o sumă mult prea mare pentru orice club. Însă, tot în contractul argentinianului cu FC Barcelona scrie că poate pleca liber în orice fereastră de transferuri din vară, dacă nu-și dorește să mai rămână pe Camp Nou. Numai că acea clauză a expirat la finalul lunii iunie. Totuși, Leo Messi ar vrea să folosească drept argument pentru prelungirea clauzei faptul că pandemia de coronavirus a făcut ca sezonul în Primera să se încheie mult mai târziu și fereastra de transferuri din vară a fost astfel împinsă spre toamnă.

 

ARBITRU DIN FRANȚA LA PARTIDA CU IRLANDA DE NORD

UEFA l-a delegat pe arbitrul François Letexier, din Franța, pentru debutul tricolorilor în noua ediție a Ligii Națiunilor, informează FRF.ro. Pe 4 septembrie, naționala pregătită de Mirel Rădoi joacă împotriva Irlandei de Nord, pe Arena Națională. Va fi primul meci al noului selecționer și startul în a doua ediție a Ligii Națiunilor. „Centralul" din Franța, în vârstă de 31 de ani, a mai arbitrat naționala României în ediția trecută a Ligii Națiunilor, în octombrie 2018, în victoria cu 2-1 obținută în Lituania. De asemenea, același François Letexier s-a aflat la centru și în al doilea meci al lui Mirel Rădoi, pe banca selecționatei U21. Pe 11 septembrie 2018, tinerii tricolori se impuneau cu 2-0 în fața Bosniei-Herțegovina, la Ovidiu, și făceau un pas important spre calificarea la EURO 2019. Din brigada condusă de François Letexier vor mai face parte arbitrii asistenți Cyril Mugnier și Mehdi Rahmouni, precum și al patrulea oficial Amaury Delerue.

 

MIRCEA LUCESCU A CUCERIT SUPERCUPA UCRAINEI ÎN FAȚA ECHIPEI UNDE A SCRIS ISTORIE

Mircea Lucescu a cucerit primul trofeu la Kiev. Formația sa, Dinamo, a trecut de Șahtior Donețk, cu scorul de 3-1. Toate golurile au fost marcate de jucători de altă naționalitate decât ucrainiană. Dinamo a deschis scorul în minutul 20, prin De Pena, cu o execuție superbă. Al doilea gol al dinamoviștilor a fost de asemenea spectaculos și a fost marcat de Gelson Rodrigues. Junior a redus din handicap pentru Șahtior, dar pe final, Dinamo a mai punctat o dată, prin spaniolul Fran Sol. A fost a 9-a Supercupă a Ucrainei pentru Dinamo Kiev, care își depășește astfel rivala (Șahtior). Pentru reputatul tehnician român, acesta a fost al 22-lea trofeu cucerit în Ucraina, dar primul cu Dinamo Kiev, noua sa echipă.

 

CAMPIONATELE NAȚIONALE DE CICLISM PE ȘOSEA, PENTRU COPII, PE CIRCUITUL „TRANSILVANIA MOTOR RING"

În perioada 29-30 august, pe circuitul „Transilvania Motor Ring" de la Cerghid, din județul Mureș, se vor desfășura Campionatele Naționale de ciclism pe șosea pentru copii. Competiția este organizată de Federația Română de Ciclism, în colaborare cu Complexul Transilvania Motor Ring, circuit aflat în administrarea Consiliului Județean Mureș. Întrecerile sunt rezervate copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani, feminin și masculin. Sâmbătă, 29 august, vor avea loc cursele de fond, iar duminică, 30 august, se vor desfășura probele de contratimp.

 

 

Lasă un comentariu