AMBASADORUL ELVEȚIEI A VIZITAT ÎN ACESTE ZILE FABRICA DE VIORI GLIGA ȘI CENTRUL DE DANS SPORTIV DE LA REGHIN

Distribuie pe:

La finele săptămânii care abia s-a încheiat, ambasadorul Confederației Elvețiene, Excelența Sa Arthur Mattli, a fost din nou oaspete al județului Mureș.

Domnia sa s-a întâlnit, la Sighișoara, cu primarul urbei, dl Ovidiu Mălăncrăvean, discuțiile axându-se, în principal, pe sprijinul pe care Elveția este dispusă să îl acorde unor proiecte musicale derulate la Sighișoara.

“România și Elveția au dezvoltat un parteneriat pentru susținerea muzicienilor români și elvețieni. Sighișoara este o localitate predestinată pentru ca artiștii să se manifeste. Voi susține Festivalul «Academia Sighișoara”, și le voi transmite artiștilor elvețieni că există deschidere din partea Primăriei pentru dezvoltarea proiectelor culturale”, a declarat ambasadorul helvet.

Muzica și Reghinul, aproape sinonime

Fiind vorba de muzică, după Sighișoara, următorul popas al ambasadorului Elveției în România a fost Reghinul. Acolo, Excelența Sa Arthur Mattli a vizitat cunoscuta fabrică de viori Gliga, renumită pe tot mapamondul pentru calitatea instrumentelor pe care le produce.

Delegația elvețiană a fost primită de dna Dumitrița Gliga, director în cardul Gliga Companies, și de maestrul lutier și manager Vasile Gliga, care s-au străduit să fie gazed bune și le-au arătat oaspeților care este drumul de la un buștean oarecare la o vioară, cum sunt cele ce pot fi auzite în marile săli de concerte ale lumii.

Vizita a inclus, de asemenea, și Centrul de Dans Sportiv de la Reghin (care cuprinde gimnaziul și grădinița “Mirona”, săli de antrenamente și de competiții etc.) loc construit de la zero de familia Gliga și care a devenit, în ultimii ani, un adevărat epicentru al dansului sportiv românesc și internațional.

Ambasadorul Mattli e un bun cunoscător al muzicii, dumnealui studiind pianul. Iar dascălul său de pian din adolescență a fost elev al marelui pianist roman Dinu Lipatti.

Aspectele economice, deloc de neglijat

În continuarea vizitei sale la Reghin, ambasadorul a mai vizitat și sediul fundației FAER, o organizație axată pe sprijinirea și susținerea agriculturii private și a întreprinderilor mici și mijlocii, în județele Mureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Cluj, Harghita și Alba.

La finalul vizitei sale la Reghin, ambasadorul helvet a mulțumit gazdelor sale pentru primire și a adresat dnei Dumitrița Gliga invitația de a-l vizita la București, în vederea unor întâlniri bilaterale cu mediul de afaceri elvețian, interesat de dezvoltarea de afaceri în România.

Ar urma ca la aceste întâlniri, la care dna Dumitrița Gliga va participa, să se discute și aspecte privind cadrul legislativ național și local, precum și interferențele dintre administrație și mediul de afaceri.

 

               

Lasă un comentariu