DISPOZITIV CU ULTRAVIOLETE PENTRU DEZINFECTAREA CĂRUCIOARELOR DE CUMPĂRĂTURI ÎN SUPERMARKETURI

Distribuie pe:

Ștergerea mânerelor cărucioarelor de la supermarket, cu dezinfectant, pentru a preveni transmiterea COVID-19 ar putea fi de domeniul trecutului, în Belgia cel puțin, unde inginerii au venit cu ideea unui dispozitiv care bombardează cărucioarele pentru cumpărături, cu lumină ultravioletă, pentru a le igieniza, informează Reuters.

Invenția este testată în trei magazine, unde cumpărătorii iau un cărucior, îl introduc într-o cutie din metal, după care închid ușa în urma sa. La finalul a zece secunde, ușa se deschide, iar clienții, cu mâinile proaspăt igienizate, iau căruciorul și se îndreaptă către zona de cumpărături.

“Vrem ca procedura să fie mai simplă chiar decât folosirea unui cuptor cu microunde”, a spus Jean Demarteau, membru al unei asociații cu sediul în orașul Namur, denumită OpenFlow, ai cărei voluntari creează obiecte pentru a contribui la combaterea noului coronavirus.

“Avem echivalentul a peste 2.000 de sori în termeni de putere UVC aplicată asupra căruciorului. Așadar, virusurile nu au nicio șansă să supraviețuiască după ce ciclul ajunge la final, ușa se deschide automat, iar căruciorul este gata pentru a fi utilizat”.

Iradierea cu UVC, o lumină ultravioletă cu lungime de undă scurtă, funcționează asemenea unui dezinfectant, distrugând sau inactivând microorganismele.

Dispozitivul belgian pentru dezinfectarea cărucioarelor costă 7.000 de euro în cazul modelului de bază, dar designerii spun că prețul va fi amortizat la finalul a trei luni, întrucât supermarketurile nu vor mai fi nevoite să angajeze oameni care să curețe cărucioarele după fiecare utilizare.

Lasă un comentariu