PROF. DR. BENEDEK ISTVÁN 1948 - 2020

Distribuie pe:

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș anunță, cu profund regret, încetarea din viață a celui care a fost Prof. dr. Benedek István.

A absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Institutului de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, în anul 1973. După absolvirea facultății, și-a desfășurat activitatea medicală la Spitalul Orășenesc Moinești, Spitalul Orășenesc Luduș, Dispensarul medical Sânpetru, Spitalul Clinic Târgu-Mureș, iar din 1979 este încadrat în funcția de asistent stagiar, specialitatea Medicină internă, la Institutul de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș - Clinica Medicală II.

În 1982 a obținut titlul de medic principal în specialitatea Medicină Internă, în 1984 titlul de medic principal în specialitatea Hematologie Clinică, în 1991 a fost confirmat medic primar în specialitatea Hematologie Clinică, iar din 1998 devine doctor în Medicină.

Fiind pasionat de activitatea didactică, parcurge prin concurs toate treptele ierarhice, fiind, pe rând, asistent stagiar, asistent universitar, șef de lucrări, conferențiar și devine profesor universitar titular în 2008. Rămâne pe această poziție, conducând, cu dedicație și profesionalism, Clinica de Hematologie și Transplant din Târgu-Mureș. Și-a continuat activitatea și după pensionare, fiind profesor universitar și conducător de doctorat.

În activitatea sa didactică, profesorul Benedek István a fost apreciat, în mod deosebit, de generații de studenți și medici cărora le-a călăuzit primii pași în profesie.

Activitatea științifică și de cercetare s-a concretizat în elaborarea de cărți de specialitate, articole publicate în reviste recunoscute, în organizarea de manifestări științifice de specialitate.

La trecerea în eternitate a Prof. dr. Benedek István, comunitatea universitară din Târgu-Mureș suferă o mare și grea pierdere.

Transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Lasă un comentariu