UDMR IA PE CONT PROPRIU ASOCIAȚIA ZONA METROPOLITANĂ ȘI SE JOACĂ DE-A CAMPANIA ELECTORALĂ

Distribuie pe:

Arheologul Soós Zoltán anunță că se va semna un acord fantomatic, pe care îl denumește, abuziv, “Pactul de colaborare între Asociația Zonei Metropolitane din Târgu-Mureș și Primăriile din Zona Metropolitană”.

Tot în mod abuziv, Péter Ferenc, șeful UDMR Mureș și candidat la președinția Consiliului Județean, profită de poziția de co-președinte al Asociației Zona Metropolitană Târgu-Mureș și îi convoacă la o întâlnire pe “primarii din Zona Metropolitană și pe reprezentanții primăriilor locale”.

Aberant și de neînțeles este anunțul prezenței la eveniment a arheologului Soós Zoltán, candidatul susținut de UDMR la Primăria Târgu-Mureș.

PNL Mureș îl somează pe Președintele Consiliului Județean să nu folosească resursele instituției și poziția sa publică în campania electorală.

Péter Ferenc a avut la dispoziție patru ani, în care și-a dovedit incompetența. Urmele celui mai slab mandat de Președinte al Consiliului Județean nu pot fi șterse printr-o ședință convocată la Nazna.

Singura explicație logică pe care o găsim în demersul lui Péter Ferenc este că a citit programul PNL pentru Târgu-Mureș, unde a văzut resursele financiare puse la dispoziție de Uniunea Europeană pentru Zonele Metropolitane. Este lăudabil, totuși, că până și UDMR apreciază abordarea guvernului liberal de a sprijini dezvoltarea zonelor metropolitane, ca principale contribuitoare la PIB-ul României.

Noi, liberalii, am decis, în cea mai recentă ședință de Guvern, să extindem măsurile de descentralizare și la exercițiul financiar 2021-2027 al Uniunii Europene. Astfel, marile orașe scapă de dependența de guvern pentru dezvoltarea marilor proiecte locale.

Acestea vor fi implementate de echipa pe care Cristian Chirteș, viitorul Președinte al Consiliului Județean, o va face cu Theodora Benedek, viitorul Primar al municipiului Târgu-Mureș.

 

Lasă un comentariu